Keresés
Close this search box.

Karácsonyi beigli-dömping után…

//

Az ünnepek alatt mindannyian jóval többet eszünk, mint egyébként. Sokat és sokfélét. Ennek egyik következményét a szobamérleg nyugtázza, amikor ráállunk, a másikat pedig mi magunk tapasztaljuk, emésztési panaszok formájában. Jó lenne gyorsan magunk mögött hagyni e következményeket (a szó szoros értelmében is), de hogyan?

Karácsonyi beigli-dömping után…

Elsőként tekintsük át, vajon milyen arányban szerepelnek az egyes tápanyagok az ünnepi menüben. Fehérjék közül főételként tejtermék és tojás igen kevéssé, szerencsére a hal hagyományos karácsonyi étek, a töltött káposztába nagyrészt disznóhús, keveseknél baromfi kerül, egyik nap sem marad el a húsos menü, mely megbocsátható módon, még zsiradékban is bővelkedik.

Mégsem ebben lövünk túl a célon! A szénhidrátokban dúskálunk a kelleténél jobban, közülük is a könnyen oldódó fajtából, hiszen mi szívódna fel olyan gyorsan, mivel dobhatnánk fel magunkat jobban, mint egy ünnepi sütihalommal? A csúcs a beigli, legtöbben ezzel óvják meg vércukorszintjüket a zuhanástól, avagy a normalizálódástól. Vajon mennyit kéne enni belőle, hogy már rá se tudjunk nézni? Sokan eljutnak e pontra, aztán jön a nyögés, gyomorrontás, puffadás, teltségérzet, székrekedés… és megbánjuk az egészet. Hogyan tudnánk gyorsan „magunk mögött” hagyni mindezt?

A tisztasághoz VÍZ kell! Ha felülről beöntjük, azaz megisszuk: nagy része felszívódik, nem mossa át beleinket. Ha beöntést, colon hydroterápiát alkalmazunk: az elég kellemetlen. Mindez könnyebb és gyorsabb, étkezések előtt egy kanállal bevett primbiotikumot tartalmazó gél végzi el helyettünk.

Kutatások kimutatták, hogy a pribiotikumot tartalmazó gél növeli a bélrendszer víztartalmát, s ezáltal jelentős mértékben hozzájárul a bélrendszer egészséges működéséhez. Az egészséges bélműködésre pedig minden embernek szüksége van! A gélszerű „takarító anyag” pedig oldja és magához ragasztja, majd kiüríti a felesleget, a szennyező anyagokat. Ezzel méregteleníti is a szervezetet, egyben életteret, kedvező szaporodási feltételeket biztosít a bélflóra hasznos baktériumai számára. A helyreállított bélflóra következménye: jó emésztés, könnyedség, kellemes közérzet. (x)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!