Keresés
Close this search box.

Testreform alul-felül

//

Mint fenn, úgy lenn – szól a mondás, s mindez igaz a női intim testrészekre is. Az ún. „alsó arcunk”, gátizmaink területe, éppúgy tükrözi pszichés állapotunkat, érzéseinket, hangulatunkat, mint a világ felé mutatott arcunk, csak „ott lenn”, ez nem látszik.

Testreform alul-felül

Arcizmaink feszességét többnyire érzékeljük, ám az „alsó ajkak” állapotán kevésbé észleljük közérzetünk visszahatását. Nincs olyan felnőtt, aki előzetes tréning nélkül, anélkül, hogy „belakta” volna magát a gátizmaiba, tudatosan, jól tudná irányítani ezen izmait. Ez férfiakra és nőkre egyaránt érvényes.

Alsó arcunk ősi mimikai izmainak őszinteségéről „automatizmusok” gondoskodnak. Gondoljunk csak arra, hogy erekciókor a férfiak hímvesszejének vérkeringése, a benne lévő izmok feszessége öntudatlanul, kontroll nélkül következik be. Ebben a helyzetben őszintén megmutatkozik a férfi, „látszik” a félelem, szorongás, ijedtség, de a vágy és szerelem is. Ugyanígy van ez nálunk, nőknél is, csak nem látszik.

Rendszeres intim tréninggel megelőzhetjük, illetve kezelhetjük a következő problémákat: akaratlan vizeletvesztés, stresszes inkontinencia, hüvelygyengeség miatt szexuális örömtelenség, aranyér, a végbél záró erejének csökkenése, hüvelyi visszértágulat, menstruációs görcsök stb. A tréning hatására javul a kismedence vérkeringése, ami idősebb korban, a klimax és az azt követő időszakban különösen fontos. A fokozódó vérkeringés még alacsonyabb hormonszint esetén is javítja a hüvely nyálkahártyájának állapotát, csökkenti a hüvelyi diszkomfort-érzést. A női intim szervek rendszeres tréningje, kondicionált állapota hatással van a női önértékelésre, önbizalomra és magabiztosságra.

Ugyanezt érhetjük el ha a tükör előtt „felső arcunkat” is rendszeres tornával karbantartjuk.

Mimikai izmaink jelentős részét állandóan használjuk, de ez nem elegendő az edzettséghez.. A „grimasztréning” hatására fokozódik a vérkeringés, az erek kitágulnak, több vért kap az arc. Emiatt gyorsabb lesz az erekben az oxigén- és a tápanyagszállítás, tökéletesebb a salakanyagok kiürítése.

Tréning előtt öblítsük le arcunkat, és kenjünk rá arctisztító krémet vagy folyadékot, ami nem szívódik fel, így a torna alatt végig nedves és puha lesz a bőr. Száraz arcbőrrel végzett arctorna fokozza a ráncosodást!

Mindig tükör előtt gyakoroljunk! Ideális időpontja a reggel, amikor arcizmaink még ellazultak. Idő hiányában este is lehet arctornázni, sőt kellő gyakorlottság esetén kihasználhatjuk erre a főzés, vasalás, mosogatás, vagy a gyerekkel való tanulás idejét. (Hadd szórakozzon ő is egy kicsit!)

A látható eredmény eléréséhez kitartó munkára van szükség, melynél a rendszeresség fontosabb, mint a túl sok gyakorlat, mely izomlázat is okozhat. Menjünk végig Intim torna könyvemben leírtak szerint a homlok ráncait kisimító, orr- és szemhéjfeszesítő, szem és száj körüli ráncokat megelőző, arclazító és bőrélénkítő gyakorlatokon. Mint említettem, pszichés hatásokra alsó és felső arcunk egyaránt reagál. Gondolataink hatnak az erekre a bőrfeszültségre, az izmokra. Döbbenetes, de ez fordítva is így működik. Ha rossz hangulatban mosolygós arccal grimaszolunk, hamarosan javul a kedélyállapotunk is. Ne hagyjuk tehát, hogy legyűrjenek a nehézségek! Mosolyogjunk már reggel a tükör előtt, ettől hamar kisüt a nap „belül” is.

Búcsúzóul egy gyors bőrélénkítő gyakorlatot ajánlok, melyet napközben is végezhetünk.

Válassz egy neked tetszőt az alábbiak közül, és ismételd többször, mialatt erősen kinyitod a szádat: á-lom-kép, il-lú-zi-ó, pet-ró-le-um-lám-pa, tíz-ó-ra-i, itt a mi-ku-lás.

Nem kell hozzá hangot kiadni, de ha megteszed, legalább másoknak is jól indul a napja. Én nagyon szeretem a rendhagyó perceket. Tele vagyunk fegyelmező szabályokkal. Jó néha kilépni belőlük úgy, hogy senkit nem sértünk kissé bohókás viselkedésünkkel.

Még bennünk van a kisgyerek, aki néha játszani, rendetlenkedni szeretne. Most megteheti!

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!