Keresés
Close this search box.

Hajhullás parazitáktól?

//

A hajhullás, korpásodás, fejbőrgyulladás hátterében – a laborvizsgálatok negatív eredményei ellenére – gyakran áll parazita, atka, Chlamydia, gomba vagy nőgyógyászati fertőzés. Amikor orvosilag nem találnak kóros eltérést, s a panasz mégis évek óta fennáll, gyakran sikertelen próbálkozásokkal telik az drága idő.

A képen látható atka jelenléte – külsőleg – a fejbőrön okozhat gyakori viszketést, pattanásokat, de az érzékeny, gyulladt fejbőr, a korpásodás is esetenként ennek tudható be. Ez a fésű alakú lény teljes életciklusát a fejbőrön élősködve tölti. Beépül a hajtüszőkbe és elszívja a táplálékot a hajhagymáktól, így a haj minősége gyengülhet, mennyisége csökkenhet. Hajritkulásnál az esetek 88%-ában megtalálható, ugyanakkor a normális hajsűrűséggel rendelkező emberek 91%-ának nincs ilyen élősködő-tenyészet a fején.

Egyszerű vizsgálattal, elektroakupunktúrás méréssel könnyen ki tudjuk mutatni a szőrtüsző atka jelenlétét akkor is, ha a mikroszkópos vizsgálattal nem sikerült láthatóvá tenni.

Paraziták a belekben is!

Kimerültség, puffadás, hasfájás, allergiák, hajhullás vagy akár gyors, fiatalkori hajritkulás, kopaszodás – csak néhány azok közül a tünetek közül, amit a beleinkben, a szerveinkben lakó élősködők okozhatnak. Kevesen tudják, de az emberek 90%-a érintett a témában.

A terápia pontos összeállításához tudnunk kell – és ez ki is derül a méréseinknél – hogy a sokféle parazita közül melyikkel van dolgunk, melyik a ludas a panaszokért, így rögtön kiderül az is, hogy a javasolt készítmény fog-e egyáltalán hatni.

A hüvelyi folyással sem kell együtt élni!

A sokaknak gondot okozó hüvelyi folyás szintén jelzés a női szervek toxikus terheléséről, mely a haj minőségi romlásával is jelezhet.

A hajhullás hátterét felkutató vizsgálatokon kiderülhet a vérkép eredményei alapján, hogy valahol a szervezetben gyulladás van, de panasz hiányában a gyulladás helyének meghatározása elmarad. Egyre nő a krónikus gyulladásban, krónikus nőgyógyászati betegségben és a szövődményekben szenvedők száma, lassan már „normálisnak” tekintik, ha egy nőnek hüvelyi folyása van. A nőgyógyász az ilyen jellegű panaszt nem köti össze a hajhullással, a haj megritkulásával.

A hüvelyben élő tejsavbaktériumok megpróbálnak védelmet nyújtani a betolakodó kórokozókkal szemben, de az antibiotikus kezelésekkel e hasznos lakóinkat általában kiirtjuk. Tettre készek a gombák, élükön a Candida, az egysejtűek közül a Trichomonas, a vírusok, mint a herpesz és a Humán Papilloma Vírus. Újabb ádáz „ellenség” a sejten belül élősködő baktérium, a Chlamydia.

Sokak számára talán hihetetlen, hogy vetkőzés, szúrás, fájdalom nélkül néhány perc alatt kiderül, hogy melyik kórokozó idézi elő a panaszokat, a problémát a szervezetben. A kicsi gyerektől az idős korosztályig, férfiak és nők egyaránt előnyben részesítik vizsgálati módszerünket, mivel az gyors, pontos, világosan érthető, ráadásul kellemetlenségek, szégyenkezés nélkül igénybe vehető. Emellett az is pontosan „visszamérhető”, hogy személyre szabottan melyik készítmény segíthet megszüntetni a panaszokat a szervezetben és a hajas fejbőrön, s melyek azok, amik várhatóan hatástalanok lesznek. Így egyrészt felesleges költségeket, másrészt hiábavaló próbálkozásokat tudunk megspórolni mindenkinek.

Kis Éva
skalpdiagnoszta, holisztikus hajgyógyász
www.nicehajgyogyaszat.hu
telefon: 06-30/754-5417

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!