Keresés
Close this search box.

Állapotjavulás kissejtes tüdőrák esetén

//

A kissejtes tüdőrák az egyik legkisebb túlélési eséllyel bíró daganatos megbetegedés. Magyarország a tüdőrákból bekövetkező halálozások tekintetében világelsőnek számít. Felmerülhet a kérdés, lehetséges-e a megelőzés, illetve állapotjavulás?

Állapotjavulás
kissejtes tüdőrák esetén

Időközben tudomást szerzett egy kiegészítő terápiáról, melyet – orvosával való konzultáció után – alkalmazni kezdett. A készítmények szedésének tudja be, hogy napról napra erősebbnek érezte magát, s elveszített kilóit is fokozatosan visszaszedte. A gyógygomba kivonatok néhány hónapos alkalmazása után megdöbbentő eredményeket mutatott a következő orvosi vizsgálat: a daganat teljesen eltűnt!

Sajnos nem nyugodhatott meg, mivel néhány hónap múlva újabb tumort fedeztek fel tüdejében. Az elkövetkező években szerencsére nem növekedett tovább, szétszóródás sem volt, orvosai szerint valószínűleg bemeszesedett, így leállították a kemoterápiás kezelést. Volt olyan szakember, aki csodálkozott állapotán, hiszen a hasonló betegségben szenvedők gyakran csupán néhány hónapos túlélésre számíthatnak.

Katalin úgy gondolja, életminőség-javulásában – az orvosi kezelések mellett – fontos szerepet játszottak a gyógygombakivonatok. Még azt is megfigyelte, hogy amikor az egyik kezelés alkalmával nem szedte a kivonatokat, rosszabbul érezte magát. Reménykedik abban, hogy az orvosi és alternatív terápia hatására élete további évekkel hosszabbodik.

Azt, hogy a megelőzésben mekkora szerepe van mind a dohányzás mellőzésének, mind az arról való leszokásnak, mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a dohányzók megközelítőleg huszonkétszeres valószínűséggel kapnak tüdőrákot a nemdohányzókhoz képest. Ugyanakkor a testmozgás a dohányzóknál és a dohányzást abbahagyóknál egyaránt, jelentősen csökkenti a megbetegedés esélyét.

Egyes gyógygomba kivonatokról japán klinikai kísérletben kimutatták, hogy azok előrehaladott tüdőrákban szenvedők 62,5%-ánál jelentős tumor tömegcsökkenést vagy lényeges általános állapotjavulást eredményeztek. A Szegedi Tudományegyetem kutatóinak közreműködésével sikerült azonosítani a búzacsíra legaktívabb rákellenes hatóanyagát, az apigenint.

A gyógygombakivonatok és apigenin kivonat együttes alkalmazásával számos esetben javulás tapasztalható, tüdőrák esetében is. Az apigenin azért is fontos, mert az egyik legjelentősebb áttét-gátló flavonoid. Ezzel jelentősen hozzájárulhat a betegek túlélési esélyének növeléséhez, hiszen az áttétek gátlása az egyik legjelentősebb túlélést elősegítő eszköz.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!