Keresés
Close this search box.

Légy egészséges, használd a mudrákat!

//

Előző lapszámunkban olyan speciális ujjtartásokkal – mudrákkal – ismerkedtünk meg, melyek segítségével javíthatjuk az áramlást egyes energiapályáinkban, s ezzel pozitívan befolyásolhatjuk egészségünket, öngyógyító erőnket. A cikket követő nagy érdeklődésre, sok visszajelzésre tekintettel – ráadásként – bemutatunk néhány fontosabb mudrát.

Légy egészséges,
használd a mudrákat!

Rohanó hétköznapjaink során, sokkal többre mennénk, ha kevesebb okot találnánk az idegességre, és hagynánk időt a lazításra is – legyen az akár valamilyen hobbi, sport vagy egyszerűen csak séta, gyönyörködés a tavaszi természet szépségében.

Vegyük észre mindig a körülöttünk lévő apró csodákat! Máris megváltozik az életünk! Észre sem vesszük, s érdeklődőbbé, nyugodtabbá válunk, jobban alszunk. Fiatal kollégám örömmel számolt be arról, hogy mióta hetente meditál velünk, minden más lett, egyszerűbb, lazább, boldogabb az élet. Meditációt persze mudrákkal is kiegészítjük. Azóta kollégám, ha feszültebbnek érzi magát, legelőször az jut eszébe, milyen ujjtartással tudná csökkenteni a feszültséget. – „Hihetetlen, de mindig sikerül” – mondta örömmel.

Energia mudra (Apan mudra)

Vitalitás mudra (Prithivi mudra, Föld mudra)

A lélek békéje (Jnana és Chin mudra)

Az intuíció belső energia (hüvelykujj), az inspiráció külső energia (mutatóujj). Az ujjak összetartásával egy zárt egység keletkezik, a mikro- és makrokozmosz erői összekapcsolódnak.

A tisztaság szimbóluma (Lótusz mudra)

Érintse össze a két tenyerét, úgy hogy az ujjbegyek és tenyér alsó része egymással szembenéz. Ez a lótuszvirág bimbója. Ezután a tenyér marad, ujjait tárja szét, csak a kisujj és a hüvelykujj érintkezzen. 4 x lélegezzen jó mélyeket. Formáljon ismét bimbót. Előbb érintkezzenek a körmök, aztán az ujjak, majd a kézhát. Finoman limbálja így. Aztán visszafelé sorrendben bimbó, virág, ismételje többször. A virághoz hasonlóan, nyíljunk meg mi is a szeretet, jóindulat, együttérzés, a bajba jutottak megsegítése irányába. Tárjuk ki kezünket, szívünket az adás, és befogadás felé egyaránt.

Tanítsuk meg gyerekeinket, unokáinkat is erre az egyszerű csodára! Százszorosan megtérül.

Dr. Csikai Erzsébet, orvos-természetgyógyász (Debrecen)
Konzultáció, bejelentkezés: 06/30-945-2652
Irodalom: Gertrud Hirschi: Mudrák 1-2. (Bioenergetic Kiadó)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!