Elképesztő okok a hajhullás hátterében

//

Ha a hajhullásra ajánlott összes csodaszer hatna, már csak sokhajú emberek sétálnának az utcán. A bőrgyógyásznál gyakori diagnózis már az ajtóból: hormonális, férfias, androgén kopaszodás, s a megoldás a beletörődés. A laborleletek jók, szervi panasz nincs, ugyan ki gyanakodna penészgombára, ételintoleranciára, kullancs-csípésre, netán tetű-irtóra, vagy egyéb vegyszerre?

Az alternatív számítógépes állapotfelmérések sokféle betegséget kimutatnak, de nem tudják teljes bizonyossággal megmondani az összefüggéseket a hajproblémák és a kimutatott eltérések között. Néhány példával szeretném érzékeltetni, milyen okok állhatnak a hajhullás hátterében.

Ételintolerancia – Nem ételallergiáról beszélek, melynél a szervezet azonnali immunválasszal reagál az elfogyasztott allergénre, hanem ételintoleranciáról, melynél az enyhébb tünetekért „csak” az emésztőrendszer a felelős. A krónikus székrekedés esetében a vastagbélterületen, az irritábilis bélszindróma esetén viszont a vékonybél fejbőrön lévő zónája jelez eltéréssel. Mivel a hajhagymák, az anyasejtek – mátrixsejtek – különösen érzékenyen reagálnak a szervezet eltéréseire – legyen az lelki, energetikai, szervi egyensúlyzavar – sokkal előbb tapasztalhatunk haj vagy fejbőrpanaszokat, mint testi tüneteket.

Penészgomba – Mikroorganizmusok között élünk, ők viszont bennünk élnek. A penészgomba és némely baktérium előszeretettel ver gyökeret a prosztata, here, mellékhere, mellékvese szervekbe, mindez pontosan látható a fejbőr adott területein. E szervekben zavar támad a hormontermelésben is, ami az egész rendszert megzavarja. Elsőként a fejbőr jelez, csak ezután jönnek a szervi panaszok, a prosztata gyulladása, megnagyobbodása, vizelési vagy potenciazavarok stb.

Az elsavasodott szervezet kedvező telephelyet biztosít a gombaspórák számára. A gombás fertőzést nem mindig egyszerű felismerni, a hagyományos gombatesztek (pl. székletvizsgálat alkalmával) nem adnak teljes bizonyosságot.

Gyógyszerterhelés – Rövidebb-hosszabb ideig szedett gyógyszerek maradványai fel tudnak halmozódni egyes szervekben, s ott működészavarokat okoznak. Mindezt a hajas fejbőr jelzi a megfelelő „szervterületen”. Néhány perces, fájdalom és tűszúrás nélküli méréssel pontosan kimutatható, hogy konkrétan mi okozza a panaszokat.

Tetűirtó – Gyermekközösségekben időnként előfordulnak fejtetű-fertőzések, amikor minden gyermek (és a szülők) fejbőrét tetűirtóval kezelik. Így járt egy 11 éves, feltűnően sokhajú lányka is. Édesanyja rögtön megkezdte a vegyi hadjáratot az új lakók ellen. A lány haja rövidesen csomókban kezdett hullani. Műszeres mérésünk kimutatta a vegyi – rovarirtó szer – terhelést a kislány veséjében, az agy területén és egyéb szervi területeken, ahová vélhetően belélegzéssel és a bőrön keresztül juthatott el a szer. Szerencsére időben kezdtük el a kezelést a markáns vegyi anyag szervezetből történő kivezetésére.

A hajproblémák belső okának kiszűrése után, a célzott, a megfelelő szervre irányított speciális méregtelenítés, a szervek időben elkezdett harmonizálása meghozza az eredményt: a kopaszodás, a hajszálak elvékonyodása, a hajhagymák sorvadása, pusztulása is megállítható.

Kis Éva
holisztikus hajgyógyász, skalpdiagnoszta, természetgyógyász
1143 Bp., Stefánia út 81. fsz 2.
Tel.: 06-30/754-54-17
www.nicehajgyogyaszat.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!