Keresés
Close this search box.

A 21. század gyógyító csodája, a huminsav

//

Napjainkban sajnos kevesen ismerik, pedig kincset érő, gyógyító erejű anyag. Ki gondolná, hogy már 600 évvel ezelőtt is használták, ismerték páratlan hatását?! A huminsav számos problémára jelenthet természetes, egyben kíméletes megoldást a hétköznapokban. Vajon honnan ered, és miben lehet hasznos segítőtársunk?

A 21. század gyógyító csodája,
a huminsav

A humin anyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamatai során keletkeznek. A huminok családjába tartoznak az értékes huminsavak és fulvolsavak, melyek önmagukban legalább 70-féle ásványi anyagot tartalmaznak a szervezet által felvehető, biológiailag hasznosítható formában. Ezek a különleges tulajdonságokkal rendelkező szerves makromolekulák a homogén karbon-kori növényzetből keletkezett tőzegből nyerhetők ki.

A világ egyik legjobb minőségű humin anyag lerakódása Magyarországon található. Ez a kb. 10000 éves tőzegmező – a világon egyedülálló módon – vulkáni környezetben, a földfelszín alatt mélyen fekszik, így tökéletesen tiszta, mentes a tőzegmezőkre jellemző felszíni szennyeződésektől, és rendkívül magas a huminsav tartalma.

Miért van szükségünk
huminsav tartalmú étrend-kiegészítőre?

“Az emberi szervezetben a vitaminok, ásványi anyagok optimális koncentrációja szükséges ahhoz, hogy testi, lelki, szellemi téren jó közérzettel rendelkezzünk. Vagyis, minden baj, betegség okát ezek hiányában kell keresnünk” – vélte Dr. Linus Pauling, a kétszeres Nobel-díjas német származású amerikai kémikus, az ortomolekuláris medicina atyja az 1960-as években.

Napjainkban táplálékaink – a műtrágyázásnak, a teljesen kimerített termőtalajnak „köszönhetően” – nem tartalmazzák megfelelő mennyiségben a szervezet számára létfontosságú ásványi anyagokat. Gabonáink, zöldségeink, gyümölcseink már csak töredékét tartalmazzák korábbi vitamin- és ásványi anyag tartalmuknak. Káros szokásaink (pl. dohányzás) gyorsíthatják egyes nyomelemek kiürülését a szervezetből. Táplálékaink feldolgozása, átalakítása (főzés, konzerválás) pedig számos nyomelem biológiai hasznosulását rontja.

A szervezetben így hiányállapotok keletkeznek, és ezeket a hiányokat szervezetünk megfelelő működése érdekében pótolnunk kell. Fontos, hogy az ásványi anyagokat, nyomelemeket az eredetihez hasonló formában vigyük be a szervezetbe, hiszen így tudnak a legjobban hasznosulni. Ezt a folyamatot katalizálja a huminsav.

A huminsavak úgy kapcsolódnak a fémionokhoz, hogy azok más anyaggal már nem tudnak reakcióba lépni. Kelátkötéssel megfogják a fémionokat, így megmentik őket a tápcsatornában jelen lévő savaktól, enzimektől, melyek hatására csak alig, vagy egyáltalán nem szívódnának fel. A huminsa-vaknak köszönhetően a mikroelemek, nyomelemek – például. vas, króm, cink, réz, szelén – a megfelelő formában és mértékben tudnak felszívódni, és hasznosulni a szervezetben.

A HUMINSAVAK fentieken kívül, a külföldi szakirodalom és kutatási eredmények alapján, önmagukban is jótékony hatásúak, ezek közül néhány, a teljesség igénye nélkül: „immunerősítő, immunstimuláló hatás, antiallergiás hatás, antibakteriális, antivirális hatás, természetes antibiotikum, májregenerálás, gyulladáscsökkentés, vörösvértestképzés fokozása, hatékony antioxidáns, védelmet nyújt a szabadgyökök sejtkárosító hatásai ellen, napi rendszeres fogyasztása általános energetizáló, betegség-megelőző hatású, kelátképző tulajdonságuk révén elősegítik a szervezetben felhalmozódott nehézfémek (pl. higany, kadmium, kobalt, ólom) kivezetését.”

Forrás: Dr. Richard J. Laub MS, PhD, CChem, FRSC az Ohio State University,
majd a San Diego State University professzora, kutató, www.humichealth.info

Drunvalo Melchizedek, korunk nagy spirituális gondolkodója is a huminsavak fogyasztásának lelkes amerikai támogatója. Véleménye szerint, a huminsav jó úton halad afelé, hogy a 21. század gyógyító csodájává váljék. A mai modern embert a természet e csodálatos ajándéka hozzásegítheti, hogy mesterségesen kialakított környezetében is egészséges, hosszú életet élhessen.

A huminsavról bővebb információt
a www.humicin.hu, www.humicin.com weboldalakon,
illetve a 06-30/373-3300 telefonon kaphat. (x)

Gombás Adrienn
természetgyógyász

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!