Keresés
Close this search box.

A rák nem betegség!

//

Lehet, hogy sokakban felháborodást kelt e cím, pedig egyetlen célja, hogy rámutasson: a rák a szervezet kétségbeesett igyekezete, komplex túlélési törekvésének része, hogy figyelmet követeljen a továbbéléshez nélkülözhetetlen testi és lelki egyensúly sürgető helyreállítása érdekében.

A rák nem betegség!

Nem a rák okozza az ember megbetegedését, hanem a beteg ember okozza a rák megjelenését! Ez a szervezet rendelkezésére álló utolsó és kétségbeesett túlélési mechanizmus. Ebben a pillanatban is emberek millióinak van rákja anélkül, hogy tudnák s ugyanígy emberek milliói gyógyulnak meg anélkül, hogy tudomásuk lenne a rákról – sokkal több a spontán gyógyulás, mint a rákos diagnózis és kezelés.

A kvantumfizika megmutatta, hogy minden tudományos kísérletben a megfigyelő befolyásolja a megfigyeltet, hat rá, ezzel változásokat idéz elő a megfigyelés tárgyában. A fizikának ez az alapvető elve Önre is vonatkozik. Az Ön teste is molekulákból, atomoktól, azok szubatomi részecskékből épülnek fel, melyek energiából és információból állnak. A gondolati energiából és információból álló formák befolyásolnak más energiákat és formákat. Ha Ön szomorú, megváltozik testtartása és szemei elveszítik csillogásukat. Szemének sejtjei, ahogy testének sejtjei is, reagálnak gondolataira, mint a katonák a végrehajtandó parancsra. Sejtjei nem rendelkeznek szándékkal, végképp nem rossz szándékkal. Ők csak közvetítik és végrehajtják a parancsot, melyet gondolatainak és hitrendszerének energiája indított el. Azt testesítik meg, amit Ön szeret, vagy azt, amit nem szeret. Másként fogalmazva: azok vagyunk, amit gondolunk. Ha tehát a rákot betegségnek tekinti, akkor az Ön szemszögéből az is.

A rák egyébként egy túlélési mechanizmus és figyelmeztető jel arra, hogy törődjön életének ezzel, a mindeddig elhanyagolt vetületével.

Tevékenységem 20 éve alatt rákos betegek ezrein megfigyeltem bizonyos hasonló gondolkodás-, hiedelem- és érzelemmintát.

Mindegyikük önbizalomhiányos, megkövesedett érzelmi traumával, mely a tudatalattijában észrevétlenül rombol. A rák nem jön létre erős érzelmi zaklatottság és mélyen ható frusztráció nélkül. A rák utat mutat az ilyen belső konfliktusok feltárásához, és gyökeres megoldásához.

A daganatok minden fajtája ugyanis a félelem megnyilvánulása, félelem az ismeretlentől (veszteségtől, magánytól, csalódástól, szeretettől, szegénységtől, gazdagságtól, a haláltól, vagy épp az élettől stb.).

Ha egy szerettünk rákos lesz, nagyon sokat segíthetünk neki a gyógyulásban, ha elmondjuk neki saját félelmeinket, gyengeségeinket. Ezzel bátorítjuk, hogy ő is ugyanezt tegye. Hagyjuk, hadd sírjon annyit, amennyi csak jólesik neki. Ne nyugtassuk azzal, hogy minden jóra fordul, hagyjuk, hogy megélje a fájdalmat, kétségbeesést, egyedüllétet, reménytelenséget, félelmet, dühöt, önvádat stb. Nem a rák okozza ezeket az érzéseket, de felszínre hozhatja a tudatalattiból a valódi okokat a megértés síkjára, és tudatosíthatja, hogy ezek az érzések benne rejtőztek, s nem kell őket többé elnyomnia. Így a rák az öngyógyulás nagyon hatékony útja lehet. Ha Ön pusztán mellette marad, nem bírálja, nem próbálja enyhíteni lelki fájdalmát, akkor többet tett a gyógyulásáért, mint a világ valamennyi orvosa.

Röviden kitérnék néhány fizikai vonatkozásra is.

Ne tekintsük betegségnek a bakteriális fertőzéseket, hiszen a baktériumok nagy része nem kívülről kerül szervezetünkbe. Céljuk a szervezettel együttműködve megóvni a testszöveteket, a nyirokrendszert vagy a vért a méreganyagok okozta fulladástól és mérgeződéstől. Egy „fertőzés” megakadályozza, hogy az aerob sejtek rákos sejtekké mutálódjanak. Azon rákos betegek többsége, akik súlyos fertőzést (pl. bárányhimlőt) kaptak, teljesen meggyógyultak a rákból. Több mint 150 tanulmány igazolja a daganatok nagyságának csökkenését bakteriális, vírusos vagy protozoális fertőzés után. Komolyabb fertőzések a baktériumok és az immunrendszer által kiprovokált gyógyulási reakciót váltják ki, melynek során rengeteg méreganyag épül le és távozik a szervezetből. Ezek után újra oxigén juthat a sejtekhez, melytől a rákos sejtek vagy elpusztulnak, vagy újra normális sejtté mutálódnak. Minden toxikus krízis, legyen az egy összetett rákos megbetegedés, vagy csak egy nátha, egyben gyógyulási folyamat is, mely tisztító hatással bír. Az ilyen fertőzések és lázas állapotok szabványosított gyógyszeres elnyomása mérhetetlen károkat okoz.

A 90-es években, európai praxisomban azt tapasztaltam, hogy függetlenül a rák fajtájától szinte minden rákos betegről kiderült: sok epekő van a májában és az epehólyagjában. Ha a májtisztítások sorozatával sikerül minden epekövet eltávolítani, illetve előtte és utána kitisztítani a beleket és a veséket, akkor a spontán gyógyulás fizikai feltételei szinte mindegyik rákbetegségből adottak. Ez az előrehaladott stádiumban lévőkre is igaz. Ha ezek után betartják az egészséges étkezés és életmód könyvemben leírt szabályait, gyógyulásuk nagy valószínűséggel hosszú távú lesz.

Szeretném még kiemelni a naptej nélküli mértékletes napozás és a szabadban végzett sport fontosságát.

Kerüljük emellett a klóros és fluoridos vizet, vegyszereket, a cukrot és egyéb könnyen oldódó szénhidrátokat, tejtermékeket, a húst, az elektromágneses sugárzás, illetve az ionizált sugárzás minden formáját (röntgen, MRI, mammográfia, mikrohullámú sütő).

Gondoskodjunk napi 8-9 óra teljes sötétben történő alvásról, és óvakodjunk a kiszáradástól, igyunk elegendő tiszta vizet! A szervezetünk működőképességét és vitalitásunkat javíthatjuk a test energiaáramlásának helyreállításával, melyre sokféle módszert ismerünk.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!