Keresés
Close this search box.

Könnyebb tanulás, könnyebb iskolatáska

//

Mit tehetünk, hogy gyermekünk könnyebben viselje a könyvekkel telezsúfolt iskolatáskát és az egyre fokozódó iskolai követelményeket?

Az ortopédusok régóta hangsúlyozzák, hogy a szülőknek a divatirányzatok ellenében is a hagyományos, háton hordható iskolatáskát kellene választaniuk gyermekeik számára.

A nem jó kialakítású, esetleg egy vállon vagy kézben hordott táska meghúzhatja az ínszalagokat és az izmokat, sérülést és fájdalmat okozva a nyakban, illetve a derékban. Mindez megváltoztathatja az egész test statikáját, diszfunkcionális működéshez, súlyos esetben akár a gerinc deformitásához is vezethet, ami az egész életet végigkísérő, fájdalmas mozgásszervi elváltozásokhoz vezethet.

Tartsuk be ezért a 4 legfontosabb szabályt!

Dr. Dobos Márta
ortopéd szakorvos
oxigenmedical.hu

Annak érdekében, hogy gyermekünknek ne csak az iskolatáska legyen könnyű, hanem a tanulás is, lássuk el rendszeresen a legfontosabb vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel akár az étkezések részeként, akár kiegészítőként. Ne feledkezzünk meg az omega-3 zsírsavakról sem, melyeket a várandósság és szoptatás idején szedtünk, hogy okos gyermekünk legyen. Erre továbbra is szüksége van neki és nekünk is. Még a hangulatunkat is javítja, ha bekapunk egy evőkanál lazac-, tőkehalmáj vagy csukamáj olajat.

Az omega-3 zsírsavak a magasabb intelligenciaszint mellett a látást is javítják, amire gyermekünknek még sok évig szüksége lesz. Emellett csökkentik a viselkedési és tanulási zavarok esélyét, és hozzájárulnak az allergiás betegségek megelőzéséhez, ami kevesebb iskolai hiányzást tesz lehetővé.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!