Keresés
Close this search box.

Csodálatos máj- és epehólyag-tisztítás

//

Sok ember azt hiszi, hogy epekövek csak az epében vannak, pedig a májban lényegesen több képződik belőlük. Betegek ezreit kezeltem 30 éves pályafutásom alatt, s tanúsíthatom, hogy valamennyinek jelentős számú kő volt a májában. Valójában a májban lévő epekövek a jó egészség, fiatalság és vitalitás megőrzésének legfőbb gátjai.

Szinte minden krónikus betegségben szenvedő betegben óriási mennyiségű epekő van. Ezt egyszerű bebizonyítani azáltal, hogy elvégeztetünk vele egy májtisztítást, s az eredmény szemmel láthatóvá válik. Epekövek százai gyűlhetnek össze a májban, elzárják az epecsatornákat, hátráltatják az epeáramlást. Mégis kérdés, hogyan tud egy elzáródott epecsatorna olyan bonyolult betegségeket okozni, mint a szívinfarktus, cukorbetegség vagy a rák?

Epekőre utaló jelek (a teljesség igénye nélkül)

Ha 22 óra helyett rendszeresen éjfél után megyünk aludni, és reggel 6 helyett 8-9 órakor kelünk, eltolódik a kortizon hormon kibocsátásának csúcspontja. A hormonális időeltolódás a szervezetben kaotikus viszonyokat hoz létre. A melatonin és szerotonin agyi hormonok fény által vezérelt kibocsátásának eltolódása megzavarja az összes testi funkció összehangolásáért felelős bioritmust. Ennek egészségi következményei beláthatatlanok, kezdve az egyszerű fejfájástól a rákos daganatokig.

Terjedelmi korlátaink miatt, csak a legfőbb lépéseket kiragadva ismertetem a máj- és epehólyag-tisztítás menetét, minden részletre nem tudok kitérni, melyeket könyvemben részletesen bemutatok, elmagyarázok várható jótékony hatásaival, életminőséget javító kiegészítőivel együtt, s válaszolok pácienseim és olvasóim által feltett leggyakoribb kérdésekre is.

Előkészületként – az epekövek felpuhítása érdekében – igyon meg 6 napon át, napi 1 liter almalevet a nap folyamán elosztva, étkezések előtt, vagy 2 órával utánuk. A 6 nap alatt kímélje máját a hideg italoktól, állati eredetű termékektől (hús, tojás, tejtermék), zsírban, olajban sült ételektől, alkoholtól. Egyen mértékkel!

A 6. napon reggelire már csak könnyű zabpelyhet, zabkását egyen, ebédre párolt zöldséget fehér rizzsel (fehérje és zsiradék nélkül), de 14 óra után már ne egyen, ne igyon egyebet, csak vizet, mert rontaná a kúra eredményét. Végezzen a nap folyamán béltisztítást beöntéssel vagy colon-hidroterápiával, mely elősegíti az epekövek gyorsabb távozását.

A 6. nap estéjén 18 órakor oldja fel a keserűsót 720 ml tiszta vízben, és igya meg a negyedét (180 ml) – a keserű ízt szívószál használatával mérsékelheti.

20 órakor igya meg a következő 180 ml-es adagot.

21.30-kor végezzen bélmosást beöntéssel, ha az utolsó 24 órában nem volt széklete, így átjárhatóvá válik a vastagbél.

21.45-kor csavarja ki a grapefruitok levét (180 ml-re lesz szüksége), majd keverjen hozzá 120 ml olívaolajat, és lezárt üvegben jól rázza össze.

22 órakor, ha szükséges, menjen WC-re, majd álljon az ágya mellé (ne üljön le), és igyekezzen egy hajtásra meginni a keveréket (ehhez is használhat szívószálat), majd azonnal feküdjön le! 1-2 párnával megemelt felsőtesttel feküdjön a hátán, ha ez kényelmetlen, feküdjön a jobb oldalára, felhúzott térdekkel. Legalább 20 percig ne mozogjon, ne beszéljen, koncentráljon a májára! A keserűsóban lévő magnézium kitágítja, ellazítja az epeutakat, az epeváladék pedig síkosítóként működik a kövek távozásához. Próbáljon aludni. Szükség esetén már mehet WC-re. Figyelje, lát-e a víz tetején apró, borsózöld vagy agyagszínű epeköveket úszni! (A méreganyagok távozása rossz közérzetet okozhat.)

7. nap reggel 6–6.30 között igya meg a 3. adag keserűsót (180 ml). Ha nagyon szomjas, előtte igyon egy pohár meleg vizet. Feküdjön vissza pihenni, aludni, olvasni, de a magas párnát hagyja felsőteste alatt!

8–8.30 között igya meg az utolsó keserűsó adagot (180 ml).

10–10.30 órakor ihat egy pohár frissen préselt gyümölcslevet, fél óra múlva ehet 1-2 szelet gyümölcsöt, egy óra múlva ehet valami könnyűt. Este, vagy legkésőbb reggel jobban fogja magát érezni. A következő napokban csak könnyű ételeket egyen, ne feledje, hogy mája és epehólyagja „nehéz operáción” esett át – káros mellékhatások nélkül!

Az összes kő kiürülése érdekében a májtisztítást addig érdemes havonta ismételni, amíg két alkalommal már nem ürül epekő. Ezután, egészségünk fenntartása érdekében évente kétszer, évszakváltás előtt végezzük el a tisztítást.

Cikkünknek nem célja a szakorvosi ellátás helyettesítése!

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!