Keresés
Close this search box.

A huminsavak csodája

//

A természet biztosított számunkra minden tápanyagot ahhoz, hogy hosszú, egészséges és aktív életet élhessünk. Miért beteg mégis a 21. századi emberek egyre növekvő hányada?

A huminsavak csodája

Tudományosan igazolható, hogy az intenzív növénytermesztés bevezetése óta a gabonákban és a gabona alapú élelmiszerekben, valamint az állati eredetű termékekben folyamatosan csökken a mikroelem-szint.

A mikroelemhiány a táplálkozási lánc végén álló ember szervezetében is megjelenik. A következményekkel nap mint nap szembesülünk, az ún. civilizációs betegségek terjedése által (allergia, stressz, immunrendszeri problémák, daganatok, elhízás stb.). Érdemes idézni a kétszeres Nobel-díjas kémikus Dr. Linus Pauling megállapítását: „nincs az élő szervezetnek az a megbetegedése, ami ne lenne visszavezethető valamely mikroelem hiányára…”

A mikroelemek és ásványi anyagok hiánya a szervezetben elsősorban az enzimek és vitaminok működését gátolják. Ezért hiába fogyasztunk vitaminokat, ha nincsenek jelen a megfelelő mikroelemek. Mára igazolást nyert, hogy egy élő szervezet működéséhez több mint 70 mikroelem és ásványi anyag folyamatos jelenléte szükséges.

Az őszi-téli időszakban megszoktuk, hogy több vitamint fogyasztunk, hiszen a téli táplálkozással – friss zöldségek és gyümölcsök hiányában – kevesebb vitamin kerül szervezetünkbe. A vitamin- és mikroelemhiány összességében az immunrendszer gyengülését eredményezi.

Az egyik legjobb megoldást – mint mindig – a természet fejlesztette ki, természetes huminanyagok (huminsav és fulvosav) formájában, melyek a mikroelemek felvételét segítő szerves komplexképző molekulák, egyben serkentik a sejtek energiatermelését, és a szervezet méregtelenítésében is fontos szerepet játszanak.

A huminsav és fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint „természetes vírusellenes hatóanyagot” és „alternatív antibiotikumot” a modern tudomány is felfedezte. A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei segítséget nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásai közepette.

Dr. Csicsor János
orvos-szaktanácsadó

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!