Keresés
Close this search box.

Az öngyógyítás szerepe a rákterápiában

//

Manapság számos csodálatos gyógyulásról hallunk a rák valamennyi formájából és sok másfajta betegségből is. Az a tény, hogy előrehaladott rákbetegségből is lehetséges a spontán gyógyulás, az immunrendszernek azt a képességét mutatja, hogy gyorsan és hatékonyan meg tud szabadulni a kialakult daganattól, és megakadályozni új daganatok létrejöttét, feltételezve, hogy megszűntek annak okai.

Az öngyógyítás szerepe a rákterápiában

A „rákos sejteket ki kell irtani” szemlélet megváltoztatása, ami a sejtek elpusztítása helyett inkább az életünkben előforduló energiarabló befolyásokat szünteti meg, kellő erősségű motivációt jelenthet az immunrendszer számára, hogy megszüntesse a tüneteket.

“Az életerő az, amely a betegségeket gyógyítja, hisz a halott embernek már nincs szüksége gyógyszerekre.” (Samuel Hahnemann)

Másként fogalmazva, ha elfogyott az életerő, még a legjobb gyógyszerek sem képesek egy beteget meggyógyítani vagy egy halottat feltámasztani. A rák minden fajtájánál az életenergia áramlása jelentősen károsodott. A test méregtelenítése és gyógyítása kapcsán elengedhetetlen az energiaáramlás, az energetikai egyensúly helyreállítása, valamilyen energiafejlesztő módszer elsajátítása és rendszeres gyakorlása.

Fontos tudnunk, hogy nem jöhet létre betegség ott, ahol a vér- és nyirokkeringés tökéletesen működik. Ennek helyreállítását segíthetjük májtisztító kúrák sorozatával, illetve egészséges táplálkozással. A krónikus nyirokpangást évekkel korábban emésztési panaszok előzik meg. A rosszul megemésztett táplálék a karcinogén anyagok keletkezésének melegágya.

Az étrend összeállításánál vegyük figyelembe, hogy a rákos sejtek cukor nélkül nem tudnak gyorsan szaporodni. A rák és a kiéheztetés kéz a kézben járnak. Ha normális cukrot eszünk, azzal a ráksejteket tápláljuk, és az egészségeseket éheztetjük. A természetes édesítők – stevia, xylitol – nem rabolják ki a szervezet tápanyag- és energia raktárait, nem táplálják a ráksejteket. A finomított szénhidrátok – tészták, fehér kenyér, sütemények – gyorsan alakulnak át glükózzá, s ugyanúgy hatnak, mint a fehér cukor. Kerülni kell tehát ezzel együtt a csokoládét, fagylaltot és üdítőket is. A tejet, joghurtot és sajtokat szintén mellőzzük, a rákos sejtek ugyanis, nagyon kedvelik a tejcukrot (laktóz).

Amit eszünk, az jelentősen meghatározza egészségünket. Az Oxfordi Vegetárius Tanulmány adatai szerint, a húsevők esélye a szívinfarktusra kétszer akkora, a rákra 60%-kal, míg más betegségben való elhalálozásra 30%-kal nagyobb, mint a vegetáriánusoké.

Az American National Institute of Health által 50 000 vegetáriussal végzett tanulmány szerint, a vegetáriusok tovább élnek, és jóval kevesebben szenvednek szívbetegségben és rákos daganatokban, mint húsevő társaik. Az adatok tükrében, rákos betegek esetében megfontolandó az áttérés vegetáriánus táplálkozásra.

Étkezések terén is érdemes alkalmazkodnunk testünk cirkadiánus ritmusához, mely előreprogramozott időtartalmakkal szabályozza például alvásun-kat, hormonkibocsátásunkat, az emésztőnedveket, anyagcserénket, melyek mind specifikus ciklusok szerint zajlanak.

Az ezektől való eltérés, rendszertelenség, az egyensúlyi állapot felborulásához vezet.

Időzítsük ezért a főétkezést déltájra, a reggelit 8 óra előtti, a vacsorát pedig este 7 óra előtti időpontra. Emésztésünk este a leggyengébb, ezért ne terheljük túl ilyenkor a gyomor-bél traktus, mert így vacsoránk emésztetlen, rothadó, bomló hulladékká válik testünkben.

Ennek következménye súlygyarapodás és anyagcserezavar. A rák anyagcserezavar, mely létrejöttének egyik feltétele, hogy a főétkezés este történik, étkezések közötti nassolás van, és még esznek kevéssel elalvás előtt is.

A táplálkozáshoz kapcsolódóan, az alábbi módszerek nagyon hatékonyak a rák okainak gyógyításában: masszázsok, művészeti terápia, zene- és táncterápia, jóga, szabadban végzett sport, mértékletes napozás, hipnózis, biofeedback.

Ne feledkezzünk el az este 10 előtti lefekvésről, a 8 órás, teljes sötétségben töltött alvásról, melyet nem pótol, ha éjfél után fekszünk és délig alszunk! A megfelelő időben történő elalvás az egyik legjobb rákellenes szer.

Cikkünknek nem célja a szakorvosi ellátás helyettesítése!

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!