Keresés
Close this search box.

Hogyan válhatsz magabiztos, sikeres vizsgázóvá?

//

A vizsgaidőszak minden diák számára nagy kihívás! Közeledtével egyre növekszik a stressz – vajon sikerül-e a vágyott eredményt elérni, elmenjünk-e egyáltalán vizsgázni? Hogyan tudunk segíteni ezen a problémán?

Hogyan válhatsz magabiztos, sikeres vizsgázóvá?

Rövid idő alatt nagy mennyiségű tananyagot kell elsajátítanunk és sikeresen előadni a vizsgán. A reggeltől estig tartó intenzív tanulás nagyon megterhelő. Hiába a kávé és az energiaital, a fáradt agy nehezebben tudja befogadni az új információt, lassabban megy a memorizálás.

Ismert, hogy az emberi agy kb. 70%-a zsírszövet. Sok omega-6 és omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz, amely az egészséges agyműködéshez nélkülözhetetlen. Ezeket szervezetünk nem tudja előállítani, így csak táplálkozással tudjuk biztosítani.

Az omega-6 főleg a növényi olajokban (pl. napraforgó, kukorica, repce olaj) és magvakban (dió, mandula stb.) található. Kerüljük azonban a hidrogenizált, finomított olajokból és margarinokból készült ételeket, amelyek károsak az egészségre! Helyezzük a hangsúlyt a természetes alapú tápanyagokra!

Az omega-3 zsírsav – amely a tengeri halakban fordul elő nagy mennyiségben – segíti a koncentrációt és fokozza a memória teljesítőképességét.

Ma már sokan ismerik a mondást – „a hal az agy tápláléka” – ennek ellenére, továbbra is kevés halat eszünk! Amennyiben a vizsgaidőszak alatt növeljük az omega-3 bevitelt, kevesebb erőfeszítéssel jobb vizsgaeredményt érhetünk el.

A Műszaki Egyetemen tanuló Péter így számol be tapasztalatiról: „ma megint volt egy vizsgám. Eleinte biztosra vettem, hogy megbukok. Meglepetésemre, a másfél napos hajrával és a szokásos halolaj kapszulámmal nem csak azt értem el, hogy sikerült megbirkóznom a tenzoranalízis, csoportelmélet és disztribúció tananyag kihívásával, de a vizsgán is 4-est kaptam!”

Tegyél Te is azért, hogy ne csak a vizsgáztató jóindulatán múljon eredményed! (x)

Dr. Székely Éva
fül-orr-gégész, audiológus szakorvos
www.omega3wellness.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!