Keresés
Close this search box.

Wellness, ajándék testnek és léleknek

//

Közeledik az ünnep. Mi jut erről eszünkbe? A befejezetlen munkák? Az ajándékok és vásárolni valók, meg a főzés? Máris hosszú a listánk? Ugye, nem felejtettük le róla saját magunkat? Ugye, kitaláltuk már, mikor és hogyan fogunk pihenni, kikapcsolódni, regenerálódni?

Wellness,
ajándék testnek és léleknek

Szervezetünk csak a vele való törődést hálálja meg, az elhanyagolást viszont megbünteti. A fáradtságot, kimerültséget, túlhajszoltságot nem csak mi érezzük belül, mindez kivetül testünkre, meglátszik testtartásunkon, kisugárzásunkon, arcunk vonásain is

Ahhoz, hogy ne csak otthonunkat, s az ünnepi asztalt öltöztessük díszbe, hanem testünket és lelkünket is, időt kell szánnunk saját magunkra pihenés, relaxáció, kényeztetés, szépségápolás terén, melynek első lépése, hogy alaposan kialudjuk magunkat.

Ezután jöhet minden más, amivel személyes wellness programunk részeként, akár otthoni környezetben, akár máshol meglepjük saját magunkat. Ide tartozhat egy kiadós séta a friss levegőt, testet-lelket üdítő természetjárás, vagy egy kellemes, gyertyafényes, illóolajos, ünnephez méltó fürdő. Ügyeljünk arra, hogy illóolajos fürdőzésnél mindig valamilyen hordozóanyaggal keverjük el az olajat, hogy az ne úszkáljon a víz felszínén. Egy pohár tej tökéletesen alkalmas a szerepre.

A kádban felpuhult bőrt lényegesen könnyebben és hatékonyabban kezelhetjük fürdőzés után. Legalább alkalmanként végezzünk fürdés után bőrradírozást, hogy az elhalt hámsejtek eltávolításával kissé visszaforgathassuk az idő kerekét, és immár felfrissült bőrünkön végezhessük a további kezelést, tápláló krémezést. Legyünk igényesek, bőrünk, testünk méregtelenítéséhez ne használjunk vegyszeres készítményeket. A szintetikusan előállított anyagok nem ugyanazt az élettani hatást váltják ki, mint a természetben fellelhető társaik. Egyes adalékok allergiás reakciót válthatnak ki, s gyakran az okát sem tudjuk, hiszen nem is gyanakszunk a kozmetikumokra. A kozmetikumok összetevőinek döntő többsége (60%-a) a véráramba kerül és a keringési rendszeren keresztül a teljes szervezetre fejti ki hatását. Ne csak étrendünkre, de arra is figyeljünk, mit kenünk a bőrükre és mit nyomunk a fogkefénkre! A biokozmetikumok nemcsak szépségünk, de egészségünk védelmét is szolgálják.

Házilagosan is készíthetünk kitűnő kozmetikumokat, például ízlésünk szerinti arcpakolást natúrkozmetikumokkal, vitaminos gyümölcsökkel, mézzel, de legalább időnként szánjuk rá magunkat egy gyógyfürdőre és masszázskezelésre. A gyógyvizekben található ásványi anyagok a bőrön keresztül felszívódva fejtik ki hatásukat.

A vérkeringésbe kerülve javítják az immunrendszert, fokozzák a nyirokkeringést, és beindítják a gyógyító folyamatokat a szervezetben – ez az év végi kimerültség állapotában, mindenkire ráfér. Ha a fürdőzést masszázsokkal is kiegészítjük, gyorsabban regenerálódunk, testünk szinte újjászületik, hangulatunk jelentősen javul még a fázós, borongós napokon is.

A masszázs csodálatos hatást fejt ki nemcsak a testre, de az idegrendszerre is – az egész napos, hetes stressz után csodálatos ellazulást, kikapcsolódást élhetünk meg. A kezelés során fokozódik a vér- és nyirokkeringés, gyorsul az anyagcsere és a méregtelenítés, megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben a lerakódások, letapadások, feszültség okozta izomcsomók. Ezek oldódásával párhuzamosan lelkünkben is oldódik a görcs.

Mivel a wellness alapvetően az egészség megőrzését, a rehabilitációt és egyfajta szellemi-testi megújulást céloz, fordítsunk időt belső világunk ápolására is elcsendesedéssel, relaxációval, meditációval, jógával, vagy más lassú, megnyugtató testmozgással. Csodás hangulatot varázsolhatunk ehhez egy csésze kellemes teával, illóolajok párologtatásával, halk zenével.

Rendhagyó ajándékként, szeretteinket is meglephetjük kellemes élményekkel, egy közös wellness programmal, termál- vagy gyógyfürdő bérlettel, különleges masszázskezeléssel, hang- és fényterápiával, jóga bérlettel, vagy akár egy speciális arc- és testszépítő kezeléssel.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!