Keresés
Close this search box.

Megkönnyebbülsz!

//

A normál élelmi rostok kedvező hatása az emésztési folyamatokra már régóta közismert tény. A gond csak az volt eddig: hogyan lehet megoldani a napi elégséges bevitelt. A primbiotikummal azonban, már ez sem jelent többé problémát.

Testünk 70 százaléka víz

Ennek azonban csak egy kisebb része, ami folyadék formájában van a szervezetben, a nagyobb mennyiség a sejtekben, fehérjerostokhoz kötötten van jelen. A nem kötött víz hamar felszívódik a véráramba, onnan a vesébe kerül, s kiválasztódik. A kötött víz tovább hozzáférhető, így jobban felhasználható, s ez határozza meg a béltartalom állagát és tovahaladó képességét is. A tudósok ezért régóta kerestek olyan ehető rostokat, amelyek nagy vízmegkötő képességgel rendelkeznek.

Százszoros erő

A kutatást az elmúlt időszakban végre siker koronázta. Az ecetsav baktériumok által előállított mikrobiális rostokról ugyanis bebizonyosodott, hogy egyedülállóan, a saját tömegüknek akár százszorosát is kitevő vízmegkötő képességgel rendelkeznek.

Biotikumok között az első

A nemrég felfedezett mikrobiális cellulózt elsődleges biotikumnak, azaz primbiotikumnak nevezték el. A belőle készült gél víztartalmának csak kis része szívódik fel, a nagyobb rész azonban a béltartalomban marad. Egyetlen kanálnyi fedezi a szervezet rostigényét, hatása egy kiló almáéval felér.

Megkönnyebbülsz

S hogy ez kinek jó hír? Elsősorban azoknak a felnőtteknek és gyermekeknek, akik székrekedéssel, puffadással, emésztési panaszokkal küszködnek. Jótékony hatását azonban azok is élvezhetik, akik fogyókúráznak, vagy sikeres méregtelenítést szeretnének végezni. (x)

Emésztési zavarokra szedj primbiotikumot!

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!