Keresés
Close this search box.

Fogyókúra előtt méregtelenítés!

//

Aki dohányzik, gyógyszert szed, takarítás során vegyszerekkel érintkezik, városi szennyezett levegőben éli életét, esetleg még gyorséttermi, vagy készételeket is fogyaszt, annak zsírszövetei méreganyag-raktárként is funkcionálnak. Fogyókúra esetén a felszabaduló mérgek a vérkeringésbe kerülve rossz közérzetet, számos panaszt okozhatnak. Fordítsuk meg ezért a sorrendet: előbb méregtelenítés, aztán fogyókúra!

Fogyókúra előtt méregtelenítés!

Tüdőnk ugyancsak méregtelenít minden kilégzésnél, jótékony hatásúak tehát a tiszta levegőn végzett légző-gyakorlatok, melyek még nyugtatólag is hatnak, levezetve így a stresszt, a „lelki mérget”.

Májunk létfontosságú méregtelenítő munkáját kifejezetten a májra ható gyógynövényekkel, például máriatövissel támogathatjuk. Szilimarin nevű hatóanyaga erősíti a májsejtek membránját, így akadályozza a károsító anyagok bejutását a májsejtekbe, antioxidánsként semlegesíti a szabadgyököket, serkenti a májsejtek újraképződését gyorsítva ezzel a májszövetek regenerálódását.

Bélrendszerünket magas rosttartalmú ételekkel, zöldség- és gyümölcsnapok beiktatásával takaríthatjuk ki. A zöldségek és gyümölcsök a vitaminok és ásványi anyagok, nyomelemek mellett, az anyagcserét aktivizáló enzimeket is tartalmaznak.

Vesénk folyamatos kiválasztó tevékenységét bőséges, tiszta folyadék fogyasztásával segíthetjük. Minél többet iszunk, annál hatékonyabb lesz a méregtelenítés, ehhez a minimális mennyiség testsúlytól függően, napi 2-2,5 liter.

Amennyiben gyomor, vagy egyéb emésztőrendszeri panaszunk van, a kúra megkezdése előtt konzultáljunk dietetikussal, orvossal, természetgyógyásszal!

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!