Keresés
Close this search box.

Tüdődaganat és áttétek esetében tapasztalt állapotjavulás gyógygomba-kivonatokkal

//

Magyarország a tüdőrákból bekövetkező halálozások tekintetében világelsőnek számít. A tüdőrák az egyik legkisebb túlélési eséllyel bíró daganatos megbetegedés. Ezek olyan tények, melyeken nem változtathatunk?

Tüdődaganat és áttétek esetében tapasztalt állapotjavulás gyógygomba-kivonatokkal

Kovács Lajosné Zsuzsánál 2010-ben egy rutin mellkasröntgennél vették észre, hogy sajnos baj van. „2010 év elején még negatív volt a CT-m, de sajnos a novemberi vizsgálat már daganatot mutatott a tüdőmben. Vettek belőle mintát és akkor kiderült, hogy ez rosszindulatú daganat. Hiába reménykedtem, hogy ez egy megfázás vagy valami, sajnos nem, ez egy rosszindulatú daganat volt. Mondták, meg kell műteni sürgősen, úgyhogy 2011 januárjában meg is műtöttek.”

Néhány hónap elteltével, egy CT vizsgálatot követően Zsuzsa ismét rossz hírt kapott: szervezetében áttétek jelentkeztek. „Hát akkor nagyon elkeseredtünk, mert műtéttel ezt már nem lehetett gyógyítani, azt mondták, hogy próbáljam meg sugárkezeléssel.” Mivel az áttétek nem voltak műthetőek, Zsuzsa arra gondolt, feltétlenül szüksége van kiegészítő terápiára. „Elkezdtem a sugárkezelést. Ekkor egy tévéműsorban hallottam a gyógygombákról. Gondoltam, én is megpróbálom, így elkezdtem szedni. A hatása hamar jelentkezett, mert egyre jobban bírtam a sugárkezelést. Tudtam folyamatosan menni, nem kellett abbahagynom, mint másoknak.”

Ezután olyan dolog történt, amire senki nem számított: „2 hónap után, amikor már szedtem a gyógygomba kivonatokat, csináltattunk egy mellkasröntgent. Nagy megrökönyödésünkre a nagy daganat eltűnt! Nem volt meg! Az orvosok is megdöbbenve nézték a leleteimet.”

Zsuzsa úgy gondolta, hogy már jól van, ezért kisebb dózisban folytatta a kivonatok szedését. Néhány hónap után azonban sajnos újabb daganatot fedeztek fel nála, a pajzsmirigye alatt. Az ismételt sugárkezelés több ok miatt sem volt lehetséges. Egyrészt többször nem kaphatott kezelést a már régebben kezelt területre, másrészt pedig olyan létfontosságú területek, szervek közelében érte volna a sugárzás, hogy ez mozgásra való képességét, vagy akár az életét is veszélyeztethette volna. Ekkor ismét megnövelte a gyógygomba-kivonat adagját és ismét megdöbbentő dolog történt: a daganat két hónap múltán elhalt.

“Csak a gyógygombákba tudtam kapaszkodni, azt szedtem. Majd csináltattunk CT-t, akkor már ugye szedtem 3 hónapja a felemelt adagot, és akkor már nem volt aktív a daganatom, hál’ Istennek. Nagy örömünkre. Most már egy éve nincs aktív daganatom. Egyik a másik után jött, és most már nincsen!”

Zsuzsa az óta is rendszeresen jár orvosi kontrollra, és nincs újabb áttéte, valamint élő tumora. Komoly, áttétes tüdődaganatánál jelentős állapotjavulást, mi több, a daganatok elhalását érte el a kivonatokkal.

Hogy a megelőzésben mekkora szerepe van mind a dohányzás mellőzésének, mind az arról való leszokásnak, mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a dohányzók megközelítőleg 22-szeres valószínűséggel kapnak tüdőrákot a nemdohányzókhoz képest. A testmozgás a dohányzóknál és a dohányzást abbahagyóknál is jelentősen csökkenti a megbetegedés esélyét.

Egyes gyógygomba kivonatokról japán klinikai kísérletben kimutatták, hogy azok előrehaladott tüdőrákban szenvedők 62,5%-ánál jelentős tumortömeg-csökkenést vagy lényeges általános állapotjavulást eredményeztek. A Szegedi Tudományegyetem kutatóinak közreműködésével sikerült azonosítani a búzacsíra legaktívabb rákellenes hatóanyagát, az apigenint. A gyógygomba kivonatok és apigenin kivonat együttes alkalmazásával számos esetben javulás tapasztalható, tüdőrák esetében is. Az apigenin az egyik legfontosabb áttétgátló flavonoid, mely jelentősen hozzájárulhat a betegek túlélési esélyének növeléséhez, hiszen az áttétek gátlása az egyik leghatékonyabb túlélést elősegítő eszköz.

Varga Gábor
hatóanyag-kutató

A szerző az első magyar külföldön elismert neurotropikus agyterápia kifejlesztője. Szakmai cikkei megtalálhatók az interneten.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!