Keresés
Close this search box.

A legmodernebb fogyókúra Glabridinnel!

//

A túlsúly olyan jelentős egészségügyi és társadalmi probléma, amely – statisztikai adatok szerint – a dohányzást követően, a civilizációs betegségek második legnagyobb rizikófaktora. Az elhízással kapcsolatos legfőbb betegségek a magas vérnyomás, az érelmeszesedés, a szívinfarktus, az érelzáródások és a cukorbetegség, annak minden következményével.

A legmodernebb fogyókúra
Glabridinnel!

Bár az elhízás hátterében lehetnek genetikai és pszichés tényezők, mégis a túlsúly leggyakoribb oka a helytelen életmód.

Magas kalóriatartalmú élelmiszerek

A kereskedelem és az ipar fejlődésével, a népesség növekedésével, egyre inkább a gyorsan, könnyen és nagy mennyiségben hozzáférhető élelmiszerek kerültek előtérbe, ezzel párhuzamosan a testmozgás egyre inkább háttérbe szorult. Ezek az élelmek általában alacsony tápértékkel, de magas kalóriatartalommal rendelkeznek, aminek a következménye az elhízás.

A zsigeri zsírok bontása,
a modern fogyókúra alapja

A legtöbben felismerték már: ha hatékonyan szeretnének megszabadulni a kilóktól, akkor a táplálkozásukat ki kell egészíteniük olyan természetes növényi hatóanyagokkal, amelyek „zsírégető” hatással rendelkeznek. Erre a célra az egyik legeredményesebben alkalmazható az édesgyökérből kivont glabridin nevű flavonoid. Mindenki, aki fogyni szeretne, irányítottan kell ezt tennie, azaz először a belső zsigeri zsíroktól kell megszabadulnia. Ebben nagyon hatékony a glabridin, amely a zsírok lebontásáért felelős gének működését segíti a májban. Ennek következtében a zsigeri zsírok fogynak, ami pedig magával vonja a bőralatti zsírok csökkenését is.

Az édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) gyógyászati alkalmazása komoly múlttal rendelkezik. Ebből vonható ki a glabridin, melynek újonnan felfedezett tulajdonsága, hogy ez az egyedüli testzsír-csökkentő flavonoid. Ám ez korántsem jelenti azt, hogy sok édesgyökér fogyasztásával érhetjük el a kívánt súlycsökkenést.

Mik azok a zsigeri zsírok?

A belső szervek között lerakódó zsírt nevezzük zsigeri zsíroknak, melyek általában az összes testzsír 10-20%-át teszik ki. Igen károsak, mivel gyulladáskeltő anyagokat termelnek. Legújabb kutatások szerint, még a kifejezetten sovány ember teste is rengeteg zsírt tartalmazhat. Szabad szemmel nem látható, hiszen belül, a szervek között helyezkedik el. A soványabbak is ugyanolyan betegségeknek vannak kitéve tehát, mint túlsúlyos embertársaik!

A glabridin hatékonysági vizsgálata

Egy tanulmányban megvizsgálták a glabridin teljes testzsírra és zsigeri zsírra gyakorolt hatását túlsúlyos alanyoknál. A kutatásban 56 férfi és 28 postmenopauzás állapotban lévő nő vett részt, 40 és 60 év közöttiek, 24-30 kg/m2 testtömeg-indexszel (BMI).

A vizsgáltak kalória-bevitele jelentősen nem változott a 4, illetve a 8 hetes kezelést követően. A 900 mg glabridin-készítményt fogyasztó csoport tagjai jelentős testtömeg- és testtömeg-index csökkenést észleltek a kiinduló állapothoz képest, 4 és 8 hetes kezelés után. Ez a változás jóval nagyobb volt, mint a placebo csoport esetében. A CT-felvételek is kimutatták, hogy zsigeri zsírtömegük jelentősen mérséklődött a kiinduláshoz képest.

A kutatások az összkoleszterin- és az LDL-szintjében is komoly csökkenést mutattak a 900 mg glabridin-kivonatot fogyasztó csoportban.

A tanulmány során bizonyítást nyert, és a testzsírmérés kimutatta, hogy a glabridin testsúlycsökkentő hatása a testzsírtömeg csökkenésének volt tulajdonítható.

A nemzetközi tudományos publikációk tehát megerősítik, hogy a glabridin nevű flavo-noid génszinten fejti ki hatását. A hízásra hajlamosító gének működését, illetve a zsírszintézist képes gátolni.

Optimalizálja a zsírégetést a szervezetben, miközben megakadályozza a máj elzsírosodását. Ennek az egyedülálló hatásmechanizmusnak köszönhetően csökkenthető a testzsír a súlyfelesleggel rendelkezők esetében.

Szabó László
hatóanyag-szakértő

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!