A Nagy Szépségteszt

//

Lezárult a Nagy Szépségteszt, melynek keretében 2013 márciusában, 1066 nő online válaszolt olyan kérdésekre, hogy inkább szép lenne-e vagy okos, mit változtatna magán, tapasztalta-e már hogy a szépség előnyt jelent. Az eredményeket Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus, Dr. László Zsolt plasztikai sebész és Görög Zita modell-műsorvezető ismertette.

A megkérdezettek 64%-a a csinos, ápolt külsőt és a jó kisugárzást véli a szépség legfőbb fokmérőjének, míg több mint 18% inkább a harmóniát, nyugodtságot tartja annak. Mindössze 8,5% válaszolta, hogy a szépség a szimmetrikus vonásokat jelenti, és kicsivel több, mint 5% szerint a szépség a fiatalsággal egyenlő.

A válaszadók 88%-a gondolja, hogy a szépség kortalan, de csak 14%-uk érzi szépnek magát.

Többségük szerint egy férfi elsőként az összhatást nézi egy nőn, és nem az arcát vagy a kebleit. A nők viszont – 45% szerint – a „vetélytárs” alakját nézik meg elsőként, ezt követi az arc és a ruházat.

Arra a kérdésre, hogy mit változtatnának magukon a megkérdezettek, a következő sorrend született: a mell, has és a testsúly az abszolút favorit, majd a bőrfeszesség következik. A fenék, az arc és érdekes módon, az orr szintén erőteljesen szerepel a listán. Mindössze 7% az, aki semmin nem változtatna. A válaszadók 84%-a már megtapasztalta, hogy a szép külső előnyt jelent, mégis inkább okosak lennének, mint szépek!

A szépség – mint láthatjuk – sokféleképpen megszerezhető, elérhető, csiszolható. A mentális kapacitás, a tanultság, tájékozottság is fejleszthető, azonban behatároltabbak a lehetőségek. A nők életük második felében, szépségük háttérbe szorulásával, elvesztésével küzdenek, ezért ha okosabbak, mégis értékesnek érezhetik magukat továbbra is.

Dr. Almási Kitti – Dr. László Zsolt

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!