Keresés
Close this search box.

Egészséges lábbal messzebbre jutsz!

//

Tudta-e, hogy egy emberöltő alatt átlagosan több mint tízmillió lépést teszünk meg? Nagyrészt rajtunk múlik, hogy lábunk hogyan teljesít az élethosszig tartó „szolgálat” alatt: könnyedén elvisz messzi tájakra, vagy csak a sarki közértig, sántikálva.

Egészséges lábbal
messzebbre jutsz!

Itt a nyár! Végre szandált vehetnénk, ha lábunkon nem éktelenkedne bőrkeményedés vagy tyúkszem, de mit szólnánk a mezítláb járáshoz? Ezzel lábunkat nem csak összekoszoljuk, de lehetőséget is adunk számára a regenerálódásra. Talpunk a földre támaszkodik, lábujjaink mozognak, kapaszkodnak, egyensúlyoznak (mint régen), illetve szétterülnek úgy, ahogy cipőbe szorítva sosem tehetnék. Talpunk alatt fű, meleg kő, homok, apró kavicsok – megannyi impulzus érzékeinknek, üzenet immunrendsze-rünknek.

Néhány hét mezítláb járás a szabadban, csodákat művelhet velünk, kedélyünkkel és egészségünkkel. Ezek után jobban meggondoljuk, milyen lábbelibe szorítjuk be újra a lábunkat, amely érzékenyebbé, kényelmesebbé, igényesebbé válik – nem a divatra, hanem a kényelmes, anatómiai cipőre.

Mezítláb járva, előtűnnek lábunk szépséghibái, de ha türelmesek vagyunk, még a lábfej kisebb deformitásai is fokozatosan javulhatnak. A kisebb problémák eltüntetéséhez gyorssegélyként, vegyünk egy meleg, fürdősós, olívaolajos lábfürdőt, pihentessük, masszírozzuk közben a lábfejet, talpat. Bőrradírral, habkővel távolítsuk el a bőrkeményedések egy részét, de ne teljesen, hiszen a lábfejet ért rendszeres nyomás miatti védekezésként jöttek létre, tehát visszanőhetnek. Kenjük be a lábfejet rendszeresen frissítő, hidratáló, ápoló krémmel.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!