Keresés
Close this search box.

Nyaralás, utazás cukorbetegséggel

//

A nyaralás megszervezésekor a cukorbetegeknek különösen fontos az előírt gyógymód követése utazás közben is, ezért előrelátóan kell felkészülniük az utazásra.

Nyaralás, utazás cukorbetegséggel

A nyári programok megszervezése nagy izgalommal jár minden család számára. Sokszor az egészséggel kapcsolatos tennivalók maradnak utoljára az intézendők listáján, pedig ha baj van, egy idegen országban még kiszolgáltatottabbnak érzi magát az ember. Bár az utasbiztosítások gondoskodnak a megfelelő ellátásról, mégis az utazónak saját magának kell szem előtt tartania érdekeit.

Ez fokozottan igaz a kezelés alatt álló beteg emberre. A cukorbetegség szerencsére nem kíván bonyolult orvosi beavatkozásokat, viszont a megváltozott klimatikus viszonyok, magasabb hőmérséklet, esetleg a speciális diéta miatt jó, ha a beteg előrelátóan számításba veszi egészségi állapotát.

Belföldi utaknál nincs különösebb tennivaló. A szénhidrátban szegény diéta esetenként gondot okozhat, de a legtöbb étteremben, szállodában vannak olyan ételek, melyeket a cukorbeteg is nyugodtan fogyaszthat. Inkább az szokott a baj lenni, hogy a beteg nem tartja a diétáját, mondván, egyszer egy évben megengedhetem magamnak, hogy jókat egyek. Ez bizonyos szempontból igaz, nem a szabadság alatt kell arra törekedni, hogy tökéletes legyen a vércukorszintje, de a kontrollt nem szabad teljesen elveszíteni.

Ilyenkor hasznos igazán a Diabess-Györgytea, mely egy kiváló, csupán gyógynövényekből összeállított teakeverék a cukorbetegség kezelésére.

A tea Szabó György, bükki füvesember találmánya, mely évek óta forgalomban van az Országos Gyógyszerészeti Intézet 960/2006 számú engedélyével. Olyan gyógynövények vannak benne, amelyek csökkentik a vércukorszintet és mérséklik annak ingadozásait. Segítségével ellensúlyozni lehet a kisebb „bűnöket”.

Egy–egy csésze tea a fagyi vagy a pizza után, segít helyreállítani a kibillent egyensúlyt. Ha olyan helyen nyaralnak, ahol nincs lehetőség teát készíteni, vigyenek magukkal egy kicsi vízforralót, egy szűrőt és csészét, hogy elkészíthessék napi friss teaadagjukat. A nagy melegben még fontosabb, hogy mindig frisset igyanak, a magas szobahőmérsékleten ugyanis, néhány óra alatt tönkremehet a tea. Ha nem isszák meg azonnal, tegyék hűtőszekrénybe, és minden nap készítsenek frisset.

A gyógyszert szedők gondoskodjanak orvosságuk megfelelő adagolásáról, ügyeljenek az előírt gyógymód pontos betartására: ne maradjon ki egy tabletta, egy szúrás, egy csésze tea sem!

Ha külföldre utaznak, gondoskodniuk kell arról, hogy betegségükről, a gyógykezelésről idegen nyelvű tájékoztató is legyen kéznél. Angol nyelvű feljegyzés mindenképp szükséges, de még jobb, ha az adott ország nyelvén is készítenek pár mondatos leírást a betegségről, a szedett gyógyszerekről és azok dózisáról. Ha inzulinos betegről van szó, ez annál is fontosabb, mert a fecskendő-ampulla félreértésre adhat okot az ellenőrző hatóságoknál, ha nincs megfelelő magyarázat hozzá. Az Egyesült Államokban és Kanadában a teacsomag is gyanús lehet, ezért utazás előtt angol nyelvű tájékoztatást írjanak arról, hogy a Diabess-Györgytea a gyógykezelés része, és ebben legyen benne az összetevő növények angol neve is. (x)

Információ: www.diabess.hu, tel.: 46/390-278

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!