Keresés
Close this search box.

Nyári bőrfiatalító kúra

//

A nyár beköszöntével, bőrünk a lenge ruházatban „közszemlére kerül”, így láthatóvá válnak a kisebb-nagyobb szépséghibák is. A szokásos fogyókúra mellett, legfőbb ideje bőrünket is „csúcsformába” hozni. Nézzük, hogyan!

Nyári bőrfiatalító kúra

Első és legfontosabb lépés a felhalmozódott, hámló rétegektől való megszabadulás, melyek száraz, érdes tapintást adnak bőrünknek. Végezzünk nedves bőrfelületen, puha szivacs, finom arckefe vagy mosdókesztyű segítségével arcmasszírozást. Heti egy bőrradírozással elérhetjük, hogy bőrünk ismét puha, friss tapintású legyen, ráadásul a nyár folyamán szerzett barnaság így tartósabb marad.

Második lépés a hidratálás. Közepesen száraz bőr esetén folyékony, míg kifejezetten száraz bőrre krém állagú hidratálót válasszunk. Nappali hidratáláshoz színezett krémet is használhatunk, mely egyben alapozóként is megfelelő. Főként világos bőrűek gondoljanak az UV-védelemre is! A leégés elleni védelem valójában bőr- és hajszínre való tekintet nélkül, mindenki számára fontos, a bőr öregedésének késleltetése érdekében.

Őrizzük meg nagyanyáink receptjét: ne dobjuk el a meghámozott zöldségek héját! Ezeket a természet a külső behatások elleni növényi védelem céljából alkotta meg (tehát bőségesen tartalmaznak antioxidánsokat). Aki rendszeresen bedörzsöli az arcát valamely zöldség héjával, frissességgel ajándékozza meg bőrét.

Végezzünk hetente burgonyamasszázst: tegyünk a hűtőbe egy nyers burgonyát, majd vágjuk ketté, és a vágási felülettel alaposan dörzsöljük végig a megtisztított arcot. Tíz percig hagyjuk hatni, majd öblítsük le bőrünkről.

Bőrünket természetes úton is feszessé tehetjük:

Testápolásnál is vegyük figyelembe a holdritmusokat: bőrtisztító kúránkat időzítsük fogyó hold idejére, főként, ha közben pattanások, mitesszerek elleni „beavatkozásokat” is végzünk. Ilyenkor az esetleges bőrsérülések gyorsabban gyógyulnak.

Ha valamilyen bőrtápláló, hidratáló anyagot szeretnénk bejuttatni a bőrbe – arcpakolás, masszázs, krémezés formájában – erre legkedvezőbb a növő hold ideje. Ha van holdnaptárunk, akkor ne hagyjuk ki a Bak napjait, melyek mindenféle bőrápolásra alkalmasak.

A legkiválóbb szépítőszer az alvás. Az éjszaka második felében különösen aktív a mély alvásszakaszhoz kapcsolódó prolaktin hormon, mely a sejtek osztódását irányítja. Megindítja a sejtregeneráció folyamatát, egyúttal kisimítja az arcvonásokat is.

A nyári időszakban még gyakrabban végzett szőrtelenítéshez is válasszuk a fogyó hold idejét – főként a Bika napjait – akkor sokáig nem nő vissza a szőr. A szőrt mindig a növekedéssel ellentétes irányban távolítsuk el, így munkánk tartósabb eredményt hoz. Emellett alkalmazhatunk szőrnövekedést gátló hidratálót is.

Figyelem: aki tartós eredményre vágyik, szőrtelenítésre használja az év legkedvezőbb napját: június 18-át! Népi megfigyelések szerint, az ezen a napon délelőtt kihúzott szőr, kigyomlált gaz nem nő vissza. Vigyázat, ne szedjük ki ekkor túl vékonyra a szemöldökünket, mert utólag már hiába vágyunk dúsabb szemöldökre!

Dermatica Bőrgyógyászati Központ

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!