Keresés
Close this search box.

A rák kiéheztetésének stratégiája

//

A cukor kártékony következményei nem állnak meg a diabétesznél, metabolikus szindrómánál és keringési betegségeknél. A cukor és a rák halálos ölelésben kapcsolódnak össze, az onkológusok pedig gyakran elmulasztják felhívni betegeik figyelmét arra, hogy ne táplálják rákjukat édességekkel.

A rák kiéheztetésének stratégiája

A San Francisco-i Kalifornia Egyetem kutatói szerint, a cukor egy „mérgező” anyag, mely évente kb. 35 millió ember halálához járul hozzá a világon. A tumorok szelektív éheztetésének terápiás útja, az étrend átalakítása az egyik alapterápia ahhoz, hogy a rákbetegek megnyerjék a rákkal vívott csatát.

Az élelmiszerekben lévő cukrok az egyszerű szénhidrátok közé tartoznak, s megtalálhatók pl. az édes gyümölcsökben, gyümölcslevekben, szénsavas üdítőkben, bizonyos zöldségekben, fehér kenyérben, fehér rizsben, tésztafélékben, tejben és tejtermékekben, a legtöbb rágcsálni valóban, nem is beszélve a hozzáadott cukorról, mely a gyártás során kerül ételeinkbe úgy, hogy nem is tudunk róla. Fontos hangsúlyoznunk, hogy a tumorsejtek nemcsak glükózt, hanem fruktózt, azaz gyümölcscukrot is fogyasztanak. Az általában végzetes kimenetelű hasnyálmirigyrák sejtjei például, épp a fruktózt használják fel a daganat gyorsabb növeléséhez.

Az egyszerű cukrok felelősek leginkább az inzulinválaszért és a glikációval összefüggésbe hozott gyulladásokért. A gyulladás segíti a sejtosztódást és a rosszindulatú sejtek fennmaradását, serkenti az új erek képződését, az áttétek kialakulását, elnyomja az immunválaszokat és megváltoztatja a hormonokra és kemoterápiás hatóanyagokra adott választ. A fehér cukrok fogyasztása magnéziumhiányhoz is vezet, mert a magnéziumot a gyártási folyamat során eltávolítják. A magnéziumhiány nem csak a gyulladásos folyamatoknak, hanem a rák kialakulásának is kedvez. Az egyszerű cukrok csökkentése az étrendben megakadályozhatja, késleltetheti a rák jelentkezését, vagy lassíthatja, megállíthatja, visszafordíthatja a már meglévő tumorsejtek tovább-burjánzását.

Dr. Christine Hornernek szerint, ha mellrákról van szó, az inzulin nem jó barát. A normál emlősejtek és a rákos sejtek is rendelkeznek inzulin-receptorokkal. Az inzulin ugyanolyan hatást fejt ki, mint amikor az ösztrogén kapcsolódik receptorához: a sejteket osztódásra készteti. Minél magasabb az inzulinszint, annál gyorsabban osztódnak a mell sejtjei, annál magasabb a mellrák, illetve a már meglévő rákos sejtek növekedésének esélye.

A Harvard Medical School-ban 2004-ben végzett vizsgálat szerint, azok a nők, akik tinédzser korukban sok cukortartalmú ételt fogyasztottak, nagyobb arányban lettek életük során mellrákosak. Érdemes tehát lebeszélnünk a kamaszlányokat a cukorfogyasztásról a későbbi mellrák megelőzése érdekében!

Dr. Otto Warburg 1924-es „A tumorok anyagcseréje” című dolgozatában ezt írta: „röviden összefoglalva, a rák kialakulásának elsődleges oka, hogy a normál sejtlégzést a cukor erjedése váltja fel.” A cukor tehát a szervezetet a vírusok, baktériumok, gombák és a rák táptalajává alakítja az immunrendszer lerombolásával. Ha viszont ilyen régóta és ennyire egyértelműen tisztában vagyunk azzal, hogy a ráknak cukorra van szüksége, mi értelme van a magas szénhidráttartalmú ételek fogyasztásának?

(A teljes cikk a www.tenyek-tevhitek.hu oldalon olvasható.)

Dr. Mark Sircus
fordította: Fehér Zsuzsa

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!