Keresés
Close this search box.

A vitalitás záloga a máj- és epekarbantartás

//

Mi köze vajon májunknak és epénknek az öregedéshez? Elhihetjük-e hogy a májban lévő epekövek a jó egészség, a fiatalság és a vitalitás megőrzésének legfőbb gátjai?

A vitalitás záloga
a máj- és epekarbantartás

30 éves gyógyítói pályafutásom alatt azt tapasztaltam, hogy minden krónikus betegségben szenvedő betegben óriási mennyiségű epekő van! Epekövek százai gyűlnek össze a májban, elzárják az epecsatornákat, hátráltatják az epeáramlást.

A máj naponta 1,1-1,6 liter epét termel, sok emberben viszont csak egy csészényit. A csökkent epetermelés összefügg számos betegség kialakulásával. A megoldáshoz májtisztítások sorozatával, kiegyensúlyozott étrenddel és életmóddal juthatunk el, melynek hatására megszűnik a rossz közérzet, gyakori émelygés, hányinger, egyes ételek megemésztésének képtelensége, a gyakori szúró vagy görcsös érzés a máj területén. Ezzel együtt elmúlhatnak még allergiák is, és ugrásszerűen megnő az energia és a vitalitás.

Lássuk, kinek lenne szüksége máj- és epetisztításra! Fenti panaszokon túl, májproblémára utaló jelek többek között a bőrön lévő foltok, a májfoltok a homlok oldalán, a szem alatt, vagy a jobb vállon, illetve az ún. öregségi foltok a kézfejen; a függőleges ráncok a két szemöldök közötti „májpontban” (minél hosszabbak és mélyebbek, annál előrehaladottabb a máj állapota); korai őszülés a máj és epehólyag csökkent működése miatt; a sárgás bőrszín, főként a szem alatti területen.

Epekövek kialakulásához számos tényező vezethet, ilyenek a túlzott mennyiségű étkezés; a nassolás és a késői vacsorák; a túlzott fehérjefogyasztás; a kiszáradás, azaz kevés folyadékfogyasztás; a zsírszegény diéta (!); a hormonpótló terápiák és a fogamzásgátlók szedése; szintetikus gyógyszerek; a fogkrémekkel bevitt mérgező fluorid; de hozzájárulhat a napi bioritmus felborulása is (alvás-ébrenlét, étkezések rendje, több órás tv-nézés).

A könyvemben részletesen leírt máj- és epetisztító, méregtelenítő kúrát időzítsük fogyó hold idejére, főként hétvégére, amikor módunk van magunkkal törődni és pihenni!

Andreas Moritz
ayurvédikus orvos

Szerzőnk Csodálatos máj- és epehólyag tisztítás c. könyve mellett most jelent meg könyvújdonsága Soha többé cukorbetegség! címmel.
Megrendelhető az FHL Kiadónál:

www.fhlkiado.hu   fhlkiado@gmail.com

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!