Keresés
Close this search box.

Az év slágere: a zöld kávé

//

Korunk civilizációs betegségei széles társadalmi rétegeket érintenek. A szív- és érrendszeri megbetegedések, a daganatos betegségek és a túlsúly egyre gyakoribb problémát jelentenek. Ezen betegségek kialakulásának okai gyakran a táplálkozásunkra és az életmódunkra vezethetők vissza. Ha szeretnénk egészségesek maradni, táplálkozásunkba olyan anyagokat kell „becsempészni”, melyek védik érrendszerünket, semlegesítik a szabadgyökök romboló hatását, illetve hozzájárulhatnak a testtömeg csökkenéséhez.

Az év slágere: a zöld kávé

Megfelelő alternatívát jelent e célból a méltán slágerré vált zöldkávé, a feketekávé alapanyaga, mely a feketekávéval ellentétben, nem pörkölt, égetett formában kerül a fogyasztóhoz, így megőrzi értékes hatóanyagait. Magas polifenol tartalmának köszönhetően erősítheti az immunrendszert, antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik, ezáltal képes megkötni a káros szabadgyököket szervezetünkben.

A zöld kávé egyik legfőbb hatóanyaga a klorogénsav, melynek köszönhetően testzsír csökkentő hatással bír. Fogyasztása hozzájárulhat a testtömeg csökkentő étrend eredményességéhez. Megfelelő étrend és testmozgás biztosításával segíthet az egészséges testzsír összetétel fenntartásában.

A fogyókúrázók mellett a cukorbetegeknek is megfelelő választás lehet a zöldkávé fogyasztása. A klorogénsavról ugyanis számos alkalommal bizonyították, hogy hatékonyan csökkenti a vércukorszintet. Ez a hatás arra vezethető vissza, hogy a klorogénsav képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását, így gátolja a vércukorszint megemelkedését.

Érdemes megemlíteni, hogy a zöldkávéban természetesen előforduló koffein hatása eltér az égetett feketekávé koffeinjétől. A zöldkávé koffeinje ugyanis lassabban, elnyújtva szívódik fel és fejti ki a rá jellemző élénkítő hatást.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!