Keresés
Close this search box.

Gyógygomba- és apigenin kivonatok segítettek Ádám vércukorszintjének stabilizálásában

//

A 13 éves Ádám 1-es típusú cukorbetegségét másfél évvel ezelőtt diagnosztizálták. A kezdeti ijedelmek ellenére, már megtanult együtt élni ezzel a gyermekkori vagy inzulinfüggő diabétesznek is nevezett autoimmun betegséggel, melyben maga a szervezet károsítja és elpusztítja a hasnyálmirigyben termelődő, inzulint előállító sejteket, mindez ellehetetleníti a vércukorszint belső szabályozását.

Gyógygomba- és apigenin kivonatok segítettek Ádám vércukorszintjének stabilizálásában

“Arra emlékszem, hogy nagyon fájt a fejem, sokat mentem vécére és rengeteget ittam” – meséli Ádám. A fiút az elsődleges jellemző tüneten túl, rendszeres fáradtságérzés is hatalmába kerítette. Édesapja így emlékszik vissza: „egy bő másfél évvel ezelőtt kezdődtek a bajok. Szomjas lett, fáradékony lett, mosolygós fiúból egy teljesen magába forduló lelkületű fiatalemberré vált.”

Majd egy nap annyira felerősödött a rosszulléte, hogy szülei azonnal elvitték a gyerekorvoshoz, aki rögtön kórházba küldte. Rendkívül magas, 30-as vércukorértéket mértek nála, így Ádámnak két hétig kórházban kellett maradnia.

A szülők az első nagy ijedtséget követően lázas keresésbe kezdtek. Próbáltak minél több információt gyűjteni a diabéteszről, és a lehetőségeket is kutatták. A gyógygomba- és apigenin kivonatokra egyik ismerősük hívta fel a figyelmüket, aki maga is cukorbetegségben szenved, és a kivonatok hatására jelentősen javultak vércukorértékei. Így szinte a diagnosztizálással egyidejűleg úgy döntöttek, hogy fiuknál is alkalmazni kezdik ezeket, a szakemberek által javasolt dózisban.

“Ádámnak az állapotában jelentős javulás következett be, leginkább az ő fegyelmének köszönhetjük ezt, meg a gombakészítményeknek, amelyek igencsak normalizálták és segítették az ő jó eredményeit. Most 3,9 és 4,5 közöttiek az értékei, amik nagyon jónak számítanak. 50%-kal kevesebb inzulint kap Ádám, mint általában más diabéteszes gyerekek, akik nem használják ezeket a készítményeket.”

Osztálytársai először nagy érdeklődéssel tekintettek betegségére, de aztán hozzászoktak ehhez az állapothoz. Mivel előtte nem sok ismerettel rendelkeztek a diabéteszről, Ádám elmagyarázta nekik, mi is ez valójában. Most jól érzi magát, és szülei bíznak a további javulásban. „Szeretnénk, ha meggyógyulna Ádám. Nem hiszek az irreverzibilis hatásban, hanem abban hiszek, hogy meg fog gyógyulni. Igen, ebben hiszek, mindent meg szeretnénk ezért tenni.”

A gyógygombáknak átfogó hatásuk van, a szív- és érrendszer megbetegedéséhez vezető összes rizikófaktort képesek befolyásolni, így a koleszterin- és vércukorszintet, sőt a vérnyomást is. Ez azért kulcsfontosságú, mert rossz értékek esetén, a szervezet gyulladásba kerülhet, ami a rákbetegség kialakulását is előmozdíthatja.

A csontvelőben termelődő őssejtek kijavítják a szív- és érrendszer hibáit. Amennyiben ezeket tönkreteszik a rizikófaktorok, regenerációs képességük is csökken. Ha a kivonatok szedése jobb közérzetet eredményez, ez azt jelenti, hogy az őssejtek regenerációs képessége kezd helyreállni. Ez a legfontosabb hatásuk a gyógygombáknak, azon kívül, hogy képesek a koleszterin- és vércukorszintet, valamint a vérnyomást szabályozni.

Varga Gábor
hatóanyag-kutató

A szerző az első magyar külföldön elismert neurotropikus agyterápia kifejlesztője. Szakmai cikkei megtalálhatóak az interneten.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!