Keresés
Close this search box.

Iskolakezdés előnnyel!

//

A sikeres felnőttek jövője gyermekkorukban dől el! Hogyan segíthetjük gyermekünket a jobb tanulmányi eredmény elérésében?

Az agy és idegrendszer legintenzívebb fejlődési szakasza a terhesség utolsó harmadától 14 éves korig tart. Ebben az időszakban nagyon fontos, hogy biztosítsuk az agy idegsejtjeinek megfelelő működéséhez, fejlődéséhez nélkülözhetetlen tápanyagokat, főleg az omega-3 (EPA és DHA) többszörösen telítetlen zsírsavakat, amelyek testünk összes sejtjének fontos építő eleme!

Az omega-3 egy esszenciális zsírsav, amit szervezetünk nem tud előállítani, ezért azt naponta meghatározott mennyiségben, táplálkozásunkkal kell biztosítanunk.

Ma már bizonyított tény, hogy az omega-3 hiánya negatívan hat gyermekünk tanulási eredményeire, viselkedési, olvasási nehézségekhez vezethet. Ez egy olyan probléma, amire érdemes odafigyelni gyermekünk jövője érdekében!

Minden szülő álma, hogy gyermeke könnyen beilleszkedjen, és jól érezze magát a bölcsiben, később az oviban, és együtt fejlődjön csoporttársaival. Kisiskolásként örömmel újságolja, hogy mennyi piros pontot kapott aznap és hogy kedvenc tanára megint megdicsérte. A jól és könnyen tanuló gyereket eredményei magabiztossá teszik, megerősítik önbizalmát, örömmel jár iskolába!

Sok esetben a gyengébb tanulmányi eredmény csupán annak következménye, hogy csemeténk nem jut hozzá a szükséges napi omega-3 mennyiséghez.

Az omega-3 zsírsav nagy mennyiségben a hidegvízi, mélytengeri halakban fordul elő. Manapság sajnos nagyon kevés halat fogyasztunk, mégis fontos, hogy biztosítsuk a kellő omega-3 (EPA, DHA) mennyiség bevitelét. Ez legegyszerűbben biztonságos halolaj készítmény rendszeres fogyasztásával oldható meg, mely gyermekét is hozzásegítheti a jobb tanulmányi eredmény eléréséhez!

Dr. Székely Éva
fül-orr-gégész szakorvos

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!