Keresés
Close this search box.

Le a fáradtsággal, teljesítményre fel!

//

Hogyan tudjuk csökkenteni a mindennapi taposómalom okozta fáradtságot? Hogyan javíthatjuk a teljesítőképességet? Mit ajánl a Hagyományos Kínai Orvoslás?

Le a fáradtsággal, teljesítményre fel!

Kikapcsolódás: szervezzünk családunkkal, barátainkkal közös programot, mely eltereli gondolatainkat a hétköznapi nehézségekről. Töltsünk minél több időt testmozgással, kirándulással friss levegőn, oxigéndús környezetben, légkondicionált helységben gyakran szellőztessünk. Hétköznapokon is töltsünk legalább 10-15 percet a napon, közben lélegezzünk mélyeket, 2 nagy be- és kilégzést kövessen 8 kicsi be- és kilégzés.

Jó minőségű alvás: a legfontosabb alvási időszak 23 órától hajnal 3-ig tart. 23 óra előtt feküdjünk le, ez jó hatással van szívünkre, a csontvelő vértermelésére, másnap friss elmével és energiával ébredünk. Éjjel 1-3 óra között fontos a mély alvás a máj regenerálódásához, hogy energiával tudjon töltekezni. Az emberi gondolkodás és tevékenység a máj vérminőségének függvénye. Kerülje 23 és 3 óra között a munkavégzést és a szexuális érintkezést, mert rombolja a máj és vese energiáját.

Táplálkozás: a kínai orvoslás javallata szerint, gyomrunkat meleg, folyékony ételekkel támogathatjuk. Kerüljük a túl hideg és nem friss táplálékokat, fogyasszunk rendszeresen hússal, zöldségekkel készült leveseket. Immunrendszerünk közel 70%-át a bélrendszer alkotja, ennek ápolására naponta fogyasszunk rostos (nyers zöldség), élőflórás, hasznos baktériumokat tartalmazó készítményeket. Évszakváltáskor, megterhelő élethelyzetekben jótékony a természetes szelén bevitele. Az élesztőben dúsított szelén jobb hatásfokkal szívódik fel és hasznosul, segítve a sejtvédelmet az oxidatív stressz ellen. A sejtekben zajló energiatermelésben fontos szerepet játszó Q10 koenzim pótlása ugyancsak hasznos.

Ügyeljünk lelki egyensúlyunk fenntartására: boldogság és megbocsájtás. Szívleljük meg az alábbi kínai közmondásokat:

Ifjúkorban alapozzuk meg egészségünket, így előzzük meg a súlyos betegségeket!
Felnőttkorban minden rossz behatás ellen védekezzünk, őrizzük energiánkat!
Idős korunkra ápoljuk szellemünket, éljünk szabadon!

Hagyományos Kínai Orvoslás Egyesület

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!