Keresés
Close this search box.

Menedzser életmód és/vagy egészség?

//

Menedzser lét és egészség, első hallásra paradoxonnak tűnik, mintha két, egymásnak ellentmondó fogalom lennének. Képzeletünkben azonnal megjelenik egy túlhajszolt, stresszes, karikás szemű, kialvatlan, állandó rohanásban élő öltönyös vagy kiskosztümös felső vezető képe, akiről már az első pillanatban is nehezen hisszük el, hogy ilyen életmód mellett van ideje, energiája még az egészségével is foglalkoznia. Pedig nem ártana…

Menedzser életmód és/vagy egészség?

“A rendszertelen, nem napszakokhoz kötött, nem kellően változatos, és mennyiségileg, minőségileg nem megfelelő táplálkozás a rohanó, stresszes életmóddal együtt komoly kockázati tényezője lehet többek között az elhízásnak, de ezen túlmenően a gyomorfekélynek, és a szív- és érrendszeri betegségeknek” – olvasható a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének hírlevelében.

És a lista közel sem teljes, folytathatnánk a sort: krónikus fáradtság, alvászavarok, idegrendszeri panaszok, cukorbetegség, emésztési problémák, daganatos megbetegedések, libidó csökkenése, és megannyi kellemetlen állapotváltozás, mint szemromlás, derékfájás, ízületi problémák is jelentkezhetnek az önpusztító életmód következményeként.

Napjainkban a munkahelyi elvárások egyre nagyobbak, egyre nagyobb a tét. Így aztán sokan az alkoholban, különböző élénkítő szerekben: energiaitalokban, drogokban vélik felfedezni a megoldást. A folyamatos stressznek kitett ember könnyen nyúl a cigaretta után, a dohányzás feszültségoldó hatásában bízva.

Mindeközben mérgező, toxikus anyagokkal bombázza magát, melyek visszafordíthatatlan folyamatokat indíthatnak el a szervezetben, mely innentől kezdve időzített bombaként ketyeg.

Az elégtelen táplálkozás következtében a szervezetben hiányállapotok keletkeznek: súlyos vitamin- és ásványi anyag hiány, amely oda vezet, hogy a szervezet már képtelen lesz megfelelni az egyre növekvő elvárásoknak, és vészjelzést küld valamilyen kellemetlen tünet formájában.

Emiatt is fontos, hogy a létfontosságú mikrotápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok a megfelelő formában, minőségben és mennyiségben folyamatosan pótlásra kerüljenek, illetve a felhalmozódott toxikus anyagok kiürüljenek a szervezetből.

A szervezetben a stressz, rohanó életmód, káros szenvedélyek, vagy az egészségtelen táplálkozás miatt felszaporodó szabadgyökök számos megbetegedés, így pl. az idegrendszeri betegségek (Alzheimer-kór, Parkinson-kór, epilepszia), szív- és érrendszeri, vagy a daganatos megbetegedések, sőt az idő előtti öregedés kockázatát is növelhetik.

A huminsavak – kiváló antioxidáns hatásuknak köszönhetően – képesek semlegesíteni az agresszív szabadgyököket, megvédve a sejteket az oxidációs sejtkárosodástól, hatékonyan erősítve az immunrendszert – így napi rendszeres fogyasztásuk általános energetizáló, betegségmegelőző hatású lehet.

A huminsavról bővebb információt a www.humicin.hu, www.humicin.com weboldalakon,
illetve a 06-30/373-3300 telefonon kaphat. (x)

Gombás Adrienn
holisztikus életviteli tanácsadó

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!