Keresés
Close this search box.

Stressz teszt

//

A stressz okozta egészségügyi problémák bármilyen szervet, így a szívet is érinthetik. Minél pontosabban ismerjük a szívet érő stressz szintjét, annál korábban lesz lehetőségünk a megfelelő stressz-csökkentő módszer kiválasztására, az egészség megőrzésére, a teljesítmény növelésére.

A Vicardio egy egyedülálló német orvosi berendezés, mely a szív ingerületvezetési adataiból (EKG) 60 másodperc alatt egy ún. ElektroKardioPortre-t (EKP) készít. Ez a színes, háromdimenziós kép gyorsan láthatóvá teszi a szakember és a páciens számára a szívizom állapotát, ingerületvezetés folyamatát, valamint a vizsgált szív stressz-terhelésének intenzitását. Vagyis megtudhatjuk, mennyi stressznek tesszük ki magunkat és a szívünket.

A készülék ezen felül lehetővé teszi a szívfrekvencia-variabilitás mérését is (HRV), amely a szív stressz-terhelése alapján változik. Ennek segítségével az egyéni szív stressz-faktor is detektálható. A szakember ezek alapján következtethet a szív pszichés-vagy fiziológia terhelésének mértékére. Ezzel az 5-10 perc alatt elvégezhető szív-stressz meghatározással egészíti ki a Vicardio az EKG által szállított adatokat. Az alábbi, tájékoztató jellegű, tehát nem diagnosztikai igényű teszt segítségével önmagunk is eldönthetjük, mennyire vagyunk kitéve stresszterhelésnek.

Minden kérdésre három válasz lehetséges: gyakran, ritkán és szinte soha.

Értékelés:

Hart Nikolett
humánkineziológus
oxygenmedical.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!