Keresés
Close this search box.

Akik már régóta fiatalok

//

Sokáig fiatalnak maradni, lassan és egészségben öregedni művészet! Modern korunkban két ellentétes folyamat zajlik e téren: az orvostudománynak köszönhetően életben maradunk súlyos betegségek, sérülések ellenére is; ugyanakkor a rohanó nyugati típusú életmód miatt „két végén égetjük a gyertyát”, felemésztve tartalékainkat, felőrölve egészségünket. Hogyan lesz ebből hosszú, egészséges élet?

Akik már régóta fiatalok

Számos biológiai vizsgálat eredménye azt mutatja, hogy a mai 35 éves emberek sejtjeinek állapota legalább 10-15 évvel mutat idősebb kort, nagyobb elhasználódást, mint amit a kronológiai koruktól elvárnánk.

A folyamatos stressz, mozgásszegény életmód, rendszertelen vagy nem megfelelő minőségű étkezés és kevés pihenés miatt, sejtjeink állapota napról napra romlik. Némi odafigyeléssel sokat tehetünk mentális és fizikai fittségünkért, az öregedési folyamat lassításáért. Nem mindegy ugyanis, milyen egészségi állapotban érjük meg 50-es, 60-as vagy akár 80-as éveinket, hiszen teljes életet csak egészségben lehet élni.

Sejtkutatók szerint, ma már nem elérhetetlen, hogy 50 évesen is úgy nézzünk ki, mint egy 35 éves. Azok a szabadon élő állatok, melyek megtarthatták eredeti életritmusukat, a számukra legtermészetesebb étkezési módot, eleget mozoghatnak, és klánjukban biztonságban, szeretetben érzik magukat, sokkal tovább élnek teljes egészségben, jó testi kondícióban, mint a tenyészállatként mesterségesen tartott társaik. Kutatások szerint, a fiatal és az öreg cápák sejtjei, szövetei és szervműködései közt szinte alig van eltérés.

Nálunk, embereknél sem lenne ez másképp, ám a természetestől és ideálistól igen messzire eltávolodott életformánk jelentősen növeli biológiai életkorunkat. Személyre szabott, életformánkhoz igazodó saját anti-aging terápiánk segítségével, módunk van beavatkozni az öregedési folyamat lassításába, az egyéni betegséghajlamok ismeretében pedig, a rizikótényezők csökkentésébe, a betegségek megelőzésébe.

Kezdjük mindjárt a legalapvetőbb tényezővel, az étkezéssel:

Mindig tudatosan étkezzünk, rendszeresen végezzünk salaktalanító kúrát, egyetlen nap se maradjon el az alkatunknak, állapotunknak megfelelő testmozgás nélkül, melynek stresszoldó hatását szükség szerint légzőgyakorlatokkal, relaxációval, jógával, meditációval, vagy masszázzsal akár önmagunk is kiegészíthetjük.

Ne feledkezzünk el a bioaktív anyagok, vitaminok, ásványi anyagok rendszeres pótlásáról. Gondoskodjunk a magnézium és folsav rendszeres beviteléről! Ősszel-télen se mondjunk le az antioxidáns tartalmú színes zöldségekről, gyümölcsökről, hiszen épp most érik a fekete szőlő, lila káposzta és lila hagyma pedig még télen is rendelkezésünkre áll.

A kifejezetten sejtfiatalító vitaminként számon tartott Q1, Q10, Pycnogenol (P-vitamin) és L-carnitin étrend-kiegészítő formájában, kúraszerűen ugyancsak jótékony hatású.

(paramedica.hu/kor-kontroll)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!