Keresés
Close this search box.

Gyógynövények: segítség cukorbetegnek

//

Életünk egyik fontos tevékenysége az evés, ami létezésünk első napjától az utolsóig elkísér minket. Az evés kellemes dolog. Agyunk elégedetten konstatálja, hogy gyomrunk tele van, lesz elegendő energia a lét fenntartásához. A cukorbetegeknél mindez kicsit másként történik.

Gyógynövények:
segítség cukorbetegnek

Életünk legfontosabb eseményei is szinte mindig evéshez kapcsolódnak: nagy családi ebédek, vacsora a barátoknál, karácsony, húsvét, esküvő, tor, keresztelő, születésnap. Vannak kedvenc ételeink, melyeket élvezettel fogyasztunk, s nem számoljuk a kalóriákat, amíg egészségesek vagyunk.

A cukorbeteg élete ezzel szemben, tilalomfák erdeje. Nem ehet mindent és nem ehet bármikor. Akkor is ennie kell, amikor nem éhes, és nem eheti azt, amit szeretne. A betegség miatt összes – igen kedvelt – rossz szokását hátra kell hagynia: leszokni a cigarettáról, az alkoholról, lemondani a kiadós étkezésekről, a cukorról, édességekről, ehelyett folyton mozognia kell, és persze lefogyni.

Cserébe azért sok mindent kap! A jó érzést, hogy egészségesebben él. Megszabadul a fölös kilóitól, kitisztul a tüdeje és a mája, de ami a legfontosabb: karban tudja tartani a betegségét. Ehhez az újfajta életmódhoz adhatnak segítséget és reményt a gyógynövények, melyek segítenek az egészségért vívott harcban.

Elsősorban a kizárólag gyógynövényekből álló Diabess-Györgyteát ajánljuk, ami minden cukorbeteg terápiában elhagyhatatlan kiegészítő kezelés. A tea Szabó György, a bükki füvesember találmánya, mely évek óta forgalomban van az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyével. Ez a teakeverék régóta bizonyítja, hogy a gyógynövények jótékony hatása enyhíti a betegség tüneteit, javítja a beteg közérzetét. Szabályozza az anyagcserét, segít a vércukor szinten tartásában, kivédi a szövődményeket. Az orvos által előírt kezelés mellé ajánljuk. Leghatásosabb a „cukorbetegség előszobájának” nevezett állapotban, mikor még diétával kezelhető a betegség. Ilyenkor megfelelő étkezéssel és a tea fogyasztásával akár évekre kitolható a diabétesz kialakulása.

Egyéb gyógynövények is segíthetnek elkerülni a szövődményeket. A galagonya virágos hajtásvég az érrendszerünket védi, szabályozza a szívritmust, gondoskodik a szívizom rugalmasságáról. Teáját heti 2-3 alkalommal igyák este lefekvés előtt, mert enyhe nyugtató hatása is van.

Az erdei szederlevél teája is kiváló kiegészítő ital lehet minden cukorbetegnek. Csökkenti a vércukor szintjét – akár víz helyett is ihatják a nap folyamán.

A neuropátia – az idegrendszer megbetegedése – a diabétesz gyakori szövődménye. Az érfalak gyengesége okozza, jelentkezhet a végtagokon vagy károsíthat belső szerveket is. Szívpanaszok, izomsorvadás, impotencia, emésztési zavarok a következményei. Érfalerősítésre jó szívvel ajánljuk a csipkebogyó gyógyteát, melyet hidegen készítve akár minden nap ihatnak. Szintén jó vértisztító a diólevél teája, mellyel azonban vigyázni kell: vérhígító hatása miatt vérhígító gyógyszerekkel együtt tilos fogyasztani.

Legfontosabb azonban, hogy figyeljenek a vércukor szintjére, kövessék az orvos tanácsait és ne hagyják, hogy a betegség rontson az életük minőségén! Legtöbbet ennek érdekében pedig, önmaguk tehetnek. (x)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!