Keresés
Close this search box.

Ibolya gyógygomba- és apigeninkivonatokat szedett – eltűnt a ciszta!

//

Duli Ibolya a véletlen művének köszönheti, hogy időben fény derült cisztás megbetegedésére. Erős ízületi gyulladása miatt reumatológus orvosa hónapokig kezelte. Tulajdonképpen gócot kerestek szervezetében, és ennek kapcsán szisztematikusan megvizsgáltak minden olyan területet, amely szóba jöhetett.

Ibolya gyógygomba- és apigeninkivonatokat szedett – eltűnt a ciszta!

Teljesen véletlenül derült ki, hogy lúdtojás nagyságú cisztája van, tehát már nem is kicsi. A hasnyálmirigy nyúlvány mellett fedezték fel 2011 végén, amikor ultrahangos és CT-vizsgálatot végeztek nála. A ciszta olyan helyen volt, amely egyelőre kizárta a műtéti beavatkozást, ezért orvosai rendszeres ellenőrző vizsgálatokat terveztek.

A 4-6 havonta végzett ellenőrzések során, nyomon követhették volna, miképp változik, esetleg növekszik-e a ciszta. „Fedésben is van valamelyest, tehát megnézte sebész és két másik orvos is – meséli Ibolya. Várakozásra késztettek. Azt javasolták, hogy vizsgáljuk meg időnként, nő vagy csökken-e a felülete, és ne kapkodjunk. Ezt nagyjából elfogadtam, de alapvetően szeretek magamból mindent eltávolítani, ami nem odavaló.”

Ibolya úgy érzi, nem csupán a ciszta felszívódását köszönheti a gyógygomba- és apigenin-kivonatoknak. Egyébként is aktív életet él, de a kivonatok hatására erőnléte és energiája jelentősen megnövekedett. Ugyanakkor emésztési problémái is rendeződtek. Meglepődve tapasztalta, hogy pár kilót sikerült lefogynia, és ezt utána sem szedte vissza. – „Mivel téli időszak volt, amikor ezt elkezdtem szedni, februárban az influenza ellen is megvédett, ami ellen nem szeretem beoltatni magamat, mert a természetes gyógymódokat szeretem. Kipróbáltam tehát, hogy mennyire támogatja az immunrendszeremet ez a készítmény. Nem akarom elkiabálni, de nagyon hasznos volt, nem volt semmilyen betegségem.”

Klinikai kísérletek is igazolják a gyógygomba kivonatok gyulladáscsökkentő és immunrendszer stabilizáló hatását. Az apigenin pedig elsősorban gyulladásgátló hatású, így például ízületi gyulladás esetén is csökkenti a gyulladásszintet. (x)

Varga Gábor
hatóanyag-kutató
www.max-immun.hu

A szerző az első magyar külföldön elismert neurotropikus agyterápia kifejlesztője. Szakmai cikkei megtalálhatók az interneten.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!