Keresés
Close this search box.

Soha többé cukorbetegség!

//

Sokan azt gondolják, hogy a cukorbetegség öröklött lehet, és a szervezet egy genetikai hibája áldozata, vagy eleve hajlamos a betegségre. Noha genetikai okok játszhatnak bizonyos szerepet a diabétesz kialakulásában, az esetek többségében ez nem így van.

Soha többé cukorbetegség!

Kétségkívül nincs magyarázat arra, hogy a hasnyálmirigy sejtjei miért kezdenek leépülni (1-es típusú cukorbetegség), vagy közönséges sejtek miért határoznak úgy minden nyilvánvaló ok nélkül – az 50 éves vagy annál idősebb emberek esetében –, hogy kizárják az inzulinnal megrakott cukrot (2-es típusú cukorbetegség).

A cukorbetegség kialakulásakor a szervezet nem csinál semmit rosszul, és megölni sincs szándékában önmagát. Biztosak lehetünk abban, hogy szervezetünk minden erőfeszítést megtesz, hogy megvédjen minket a további ártalmaktól, melyeket a nem megfelelő táplálkozás, az érzelmi, lelki fájdalmak és a testet romboló életstílus okoz. Ennek fényében a betegség lényeges részévé válik a szervezet azon erőfeszítésének, hogy megakadályozza az egyént az akaratlan öngyilkosság elkövetésében.

Úgy, ahogy a cukorbetegség kialakulásának megvan a maga folyamata, úgy a visszafordításának is létezik módszertana. Ha felhagyunk az életmódunk miatt bekövetkező direkt vagy indirekt sejtpusztítással, a sejtek könnyen újraprogramozhatók, vagy újakkal helyettesíthetők. A hasnyálmirigy meggyógyításához tehát, bizonyos változtatásokat kell eszközölnünk, hogy elősegítsük, és ne akadályozzuk a gyógyulást. A cukorbetegség tüneti kezelése ugyanis, megakadályozza a gyógyulás lehetőségét!

Még az egészséges ember is cukorbeteggé válhat, ha inzulint kap! Az orvosi beavatkozások szomorú eredménye: „aki egyszer cukorbeteg lesz, az az is marad” – pedig ennek nem kellene így lennie. Ez esetben szó sincs gyógyításról, csak a tünetek eltüntetéséről.

Inzulin helyett a természet természetes segítőket kínál a vércukorszint szabályozására: ilyen például a napi egy teáskanál őrölt fahéj, a kurkuma, a brokkoli és egyéb zöldségek csakúgy, mint a rendszeres napfürdőzés.

A szénhidrátok mellett a túlzott fehérjefogyasztást is mérsékeljük, tisztítsuk meg epénket és májunkat a kövektől, így a fenti természetes segítők jóval eredményesebb eszközei lehetnek az egészség helyreállításának, mint a tünetek kezelését célzó szerek.

Határozottan állj ellen a feldolgozott élelmiszereknek, az olcsó, finomított, hidrogénezett olajoknak és zsíroknak, amelyek sok éttermi ételben megtalálhatók!

Helyettük egészséges zsiradékként hidegen sajtolt kókusz-, oliva- vagy szezámolajat, pálmazsírt és ghi vajat használhatsz, de jótékony hatású a ligetszépe olaj is. Ne egyél mikrohullámú sütőben készített ételt! Kerüld a fagyasztott élelmiszereket, konzerveket és a maradék ételeket!

A napi táplálék legnagyobb részét az alacsony cukortartalmú gyümölcsök, friss zöldségek, saláták, párolt zöldségek, teljes őrlésű gabonák, hüvelyesek, csonthéjasok, magvak képezzék! A Stevia, Xylitol és D-mannóz kivételével, kerüld a cukrot és keményítőt tartalmazó élelmiszereket (pl. főtt tésztát és burgonyát). A cukornál sokkal rosszabbak a mesterséges édesítők, melyek visszafordítják a gyógyulás folyamatát még akkor is, ha minden más előírást betartottál.

Ne igyál előre gyártott, dobozos üdítőket, gyümölcsleveket! A gyümölcsöket teljességükben fogyaszd el, étkezések között, üres gyomorra! Üdítőitalok helyett a friss víz fogyasztása nagy különbséget jelenthet élet és halál között.

Rendszeresen ellenőrizd vércukrodat, manuálisan! Kerüld az alkoholt, koffeint, nikotint és egyéb stimuláló szereket, melyek a májban cukor felszabadítását idézik elő. Ezeket az útmutatásokat az inzulinrezisztencia határán, vagy pre-diabéteszes állapotban megelőzésként is érdemes betartani.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!