Keresés
Close this search box.

A szépségnek ára van?

//

Egy angol kutatás szerint, a nők 16%-a legalább egy évet feláldozna az életéből, ha cserébe szép és jó alakú lehetne. A jobb megjelenés valóban sokat javíthat az életminőségen, kérdés, mit tehetünk ennek elérésére anélkül, hogy akár életünket, akár egészségünket feláldoznánk?

Szépséget vagy életet! – 320 nőt faggattak a University of the West of England és a The Succeed Foundation összevont kutatásában arról, mit áldoznának a szépségükért, a megjelenésükért. Ahogyan az sejthető volt, a hölgyek akár hatalmas áldozatot is hajlandóak lennének hozni az ideális megjelenésért.

A megkérdezettek 16%-a egy évet adna az életéből, ha tökéletes alakja lehetne, ám akadtak olyanok is, akik akár egy évtizedről is lemondanának a csinos külső érdekében. A válaszadók jelentős hányada magas összeget áldozna a vágyott kinézetért, sőt, többen akár az egészségüket is odaadnák érte.

A kutatásból az is kiderült, hogy az átlagosan 25 éves megkérdezettek komolyan elégedetlenek a testükkel. A legtöbben súlyukon csökkentenének, ám jelentős részük eljátszott már a plasztikai műtét gondolatával is.

Bár a férfiak is egyre többet foglalkoznak a megjelenésükkel, a nőknek talán még mindig fontosabb a külső. Általában ők azok, akik elégedetlenek magukkal, jellemzőbbek rájuk a külsejükre vonatkozó negatív gondolatok.

Tapasztalataim szerint, azokban az esetekben segíthet sokat egy-egy plasztikai sebészeti beavatkozás, amikor nem kizárólag ettől várják az életük jobbra fordulását. Ha megmaradunk a természetességnél, ha nem szeretnének túlzottan drasztikus módosítást, pozitív változásokra számíthatnak a páciensek a pszichéjükben is: egy formásabb mell, egy fiatalosabb arc, egy feszesebb testtáj valóban magabiztosabbá tehet, lendületet adhat és visszaadhatja az önbecsülést.

A reális lehetőségekkel számolva, kitűnő eredményeket érhetünk el gondos testápolással, hidratálással, speciális kozmetikumok rendszeres használatával is, ám mindez nem helyettesíti a pihenést, elegendő alvást, ami már önmagában is fiatalít!

Dr. Kathó Jenő
plasztikai sebész
oxygenmedical.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!