Keresés
Close this search box.

Biológiai daganatterápia

//

„Aki teljesen helyre akarja állítani egészségét és teljesen az is szeretne maradni, annak a természetes élet- és gyógymódok egészét kell igénybe vennie, állandó intenzív kapcsolatban lennie, maradnia a természettel és mindazzal, ami természetes.” (Oláh Andor)

Biológiai daganatterápia

Oláh Andor orvos-természetgyógyász szavai méltó bevezetőként szolgálhatnak daganatokról szóló cikkemhez, melyben a rák holisztikus szemléletű kialakulásáról, annak diagnosztikájáról és terápiás „össztüzéről”, daganatos protokoljairól szeretnék szólni.

Talán picit bővebben is, mint az onkológia konvencionális „arany témáiról”, s talán gyakorlatiasabban is, mert következőkben megtalálhatóak lesznek olyan elemek is, melyeket könnyedén beépíthetjük a napi életvitelünkbe, szokásrendszereinkbe, gondolati sémáinkba.

Gondolataink és érzéseink hologramokként működnek, energetikai információkat hordoznak, melyekről minden pillanatban értesül fizikai testünk összes sejtje és természetesen, erre az akcióra azonnali válaszreakciót is produkálnak. Az ún. pozitív gondolatok és érzések – mint például a szeretet, a megbocsátás, az alázat – harmonikusan, építő jelleggel befolyásolják az emberi testet, mint bonyolult mikrokozmikus rendszert. Ugyanígy negatív párjaik – a harag, gyűlölet vagy az irigység – destruktív, romboló jellegét bizonyosan már mindannyian tapasztaltuk testünkben, életünkben. A fizikai testünkben előforduló betegségeknek lelki-szellemi előképei vannak, amelyek sokszor hónapokkal, évekkel megelőzik a fizikait, mintegy felhívva ezzel magukra a figyelmet. Ha ezt semmibe vesszük, a szőnyeg alá söpörjük, tovább folytatják „csendes életüket” és gyenge pontjainkhoz kapcsolódva, szerveink alul- vagy éppen túlműködését, végül kimerültségét okozhatják.

Így alakulnak ki testünkben a daganatos telepek is. Az olyan állapotok, mint az önmagunk felé irányuló megbocsátás és szeretet hiánya, a düh, a harag kifejezésének, megélésének zavarai vagy akár szociális kapcsolatrendszereinkben elszenvedett sorozatos kudarcaink, mind-mind befolyásolják sejtjeink, szöveteink integritását, az egyért, az egységért, a szervezetért vállalt közös munkát. Minden egyes sejtünk mindig és mindenkor áldozatot vállal az egészért, az egészség fenntartásáért, míg a daganatos sejttelepek fokozatosan eltávolodnak ettől a teljesség filozófiától, és önkényesen „sorsuk ellen lázadnak”, ezáltal fokozatosan elveszítik a legértékesebbet, amely minden – a szervezetért dolgozó – sejtek tulajdona: az aktív kapcsolatot a környezettel! Azt, hogy ez mennyire fontos, közvetve a ráksejt jól bizonyítja: elszakadva életterétől, elveszíti addigi működési tervét és visszafejlődik egy fejletlenebb sejtformába, ahol csakis arra törekszik, hogy egy olyan életteret alakítson ki, amely megfelelő önmaga megsokszorozódásának.

De milyen is az egészséges ember ebben a holisztikus, emberközpontú szemléletben? Legnagyobb valószínűséggel szereteben él önmagával és környezetével. Megbékélt, elfogadta magát. Érzelmi élete és gondolatvilága harmóniában vannak cselekedeteivel és szellemi minőségével. Energiaáramlása kiegyensúlyozott, szervezete enyhén lúgos kémhatású, sejtjei az egészért dolgoznak.

Ezzel szemben a daganatos beteg, általában, inkább másokra gondol, mint önmagára. Ritkán borul ki, inkább lenyeli mérgét és bánatát. Érzéseit, legyen az öröm vagy düh,, rosszul tudja kifejezésre juttatni. Eltagadja vagy elfojtja gondjait és ezáltal inkább válik tehetetlenné és reményveszetté.

Környezete ezért, hamisan, a világ „ legjóságosabb” emberének tekinti. Sejtjei, szövetei elsavasodottak és tiltakoznak ezen „struccpolitikával” szemben. Elrákosodott sejtjei már „önmagukért” dolgoznak, s nem a szervezetért. Ez, a fentiekben jól érzékelhető kontraszt érvényes a szervezet szöveti és sejti szintjén is.

Az egészséges sejt a „fény gyermeke” , a daganatos sejt a „sötétség szolgája”.

A normális sejthártya felületi feszültsége kb. 80 millivolt, s ha a kedves olvasó ezt alacsony értéknek tartaná, akkor ki kell ábrándítanom: ha képzeletben a sejtet szobanagyságúra növelnénk, akkor több tízezer voltos áramfeszültség ugrándozna a hártya felületén!

A daganatos sejthártyán ez a feszültség már korántsem akkora – csupán 20 millivolt vagy annál is kevesebb. A normálisan működő sejt élete során többször is lecsökkenti ilyen alacsony értékekre a felületi feszültségét. Az egészséges sejt osztódása két leánysejtté is csak ilyen feszültségtartományokban lehetséges. Viszont osztódás után azonnal visszaáll benne a 80 millivoltos rend. Nem úgy a daganatos sejtnél! Ő csakis ezen a szinten rezonál, s így nem meglepő, hogy csak osztódik és osztódik…, s mindent elkövet, hogy ez így is maradjon. Az egészséges sejt sejten belüli és kívüli tere enyhén lúgos kémhatású, sejtvizének struktúrája Pí-vízhez hasonló, hexagonális hatos háló, míg a daganatos sejt eredendően savas kémhatású, s a benne és környezetében lévő víz rendezetlen, pentagonális ötös hálózatot alkot. A két sejt között még további számtalan érdekes különbség van, mint például a rezgésszámuknak a hullámhossza, közegeiknek az oxigéntartalma stb., de azt hiszem, elegendőek az eddig közöltek ahhoz, hogy átérezzük, milyen szélsőséges szakadék is tátong a két közeg között. Holott, ne felejtsük és hadd ismételjem önmagamat: ezek a rosszindulatú sejtek a szervezetünk egészséges sejtjeiből alakulnak ki, a valaha egészséges sejtjeink „kergülnek” meg, s nem valami külső ragályos betolakodóval állunk szemben!

Foglaljuk is össze, mit is szeret a rákos sejt? „Imádja” a savas, oxigénhiányos és cukordús közeget, ami nagy bűzös szemétlerakóhoz hasonlíthat inkább, tele salakanyagokkal és nehézfémekkel, ahol „vidáman lubickolnak” a gombák és a paraziták. „Megveszik” azért a medencéért, amely egy deformált szerkezetű, ötös rácsú vizet tartalmaz és ahol a felhalmozott szabadgyökök késpengeszerűen szabdalják a teret.Ezzel a környezeti változással viszont leszakítja magát a nagy telefonközpontról, a szervezetről és szociális izolációba, „örök” remeteségbe vonul…

Ennek a kórélettani folyamatnak tökéletes tudatában kell lennie annak a terapeutának, aki biológiai holisztikus rákterápiával szeretne foglalkozni, ugyanis ezen információk ismerete adja meg azt a kiindulási pontot, hogy mivel is állunk szemben, mit is szeretnénk gyógyítani, miben is szeretnénk segítkezni… Az első lépés ennek a daganatos miliőnek a lehető legpontosabb feltérképezése, amire a harmadik évezredben már nagyon pontos vizsgálati lehetőségeink vannak. De mi is ez a holisztikus állapotfelmérés? Erről a következő lapszámban írunk részletesen.

Dr. Csóka Tibor
klinikai onkológus szakorvos

Szíves figyelmükbe ajánlom a díjmentes telefonos konzultációs lehetőséget, amely minden csütörtökön 15.00–17.00 óra között áll rendelkezésükre a 00-421-911-571-415 számon. Turul Egészségközpont (Dunaszerdahely, Szlovákia)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!