Keresés
Close this search box.

Gyógynövények a cukorbetegség megelőzésére, kiegészítő kezelésére

//

A diabetes bármelyik formája komplex orvosi vizsgálatot igényel. Csak a pontos diagnózis ismeretében, az orvossal konzultálva érdemes fitoterápiát alkalmazni.

Gyógynövények a cukorbetegség megelőzésére, kiegészítő kezelésére

Kecskeruta (Galega officinalis L.) – Idősebb kori, könnyebb lefolyású cukorbajban csökkentheti a vércukorszintet.

Borsmenta (Mentha piperita L.) – A borsmentalevél illóolaja helyi érzéstelenítő hatással rendelkezik, továbbá gyenge görcsoldó és gyulladáscsökkentő. Teáját 2-es típusú cukorbetegség esetén is ajánlják.

Fehér és fekete eperfa, „szederfa” (Morus alba L. és M. nigra L.) – Vércukorszintet csökkentő hatása teakeverékben fejti ki leginkább hatását. A keverék összetevői: egyenlő arányban eperfa és a fekete áfonya levél, bab terméshéj és a kecskeruta földfeletti részei. Ezekből 2 ek.-t fél liter vízzel kell leforrázni, 1 percig főzni, majd hozzáadni 1 kk mentalevelet és 10 perc múlva leszűrni.

Bab, paszuly (Phaseolus vulgaris L.) – Az üres maghüvelyek magas arginin- és krómtartalmuk miatt csökkentik a vércukorszintet. Főleg idősek enyhe cukorproblémáinak kezeléséhez ajánlom.

Balzsamuborka, balzsamkörte (Momordica charantia L.) – Főleg a 2-es típusú cukorbetegségben használatos.

Tövises vérfű (Sarcopoterium spinosum) – Kivonatai alkalmasak a felnőttkori, időskori cukorbetegség kiegészítő kezelésére.

Prof. Dr. Szabó László Gy.
ny. egyetemi tanszékvezető tanár

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!