Keresés
Close this search box.

MÚMIJÓ a „sziklák elixírje”

//

A múmijó magas, sziklás hegységekben, sok évtized alatt, több rétegben képződő különleges, gyantaszerű anyag. Az emberiség több mint 3000 éve ismeri és elixírként használja ezt a csodálatos képződményt. Koncentráltan tartalmazza a sziklák energiáját, gazdag ásványi anyag tartalmát, melynek a hideg téli időszakban különösen hasznát vehetjük.

MÚMIJÓ a „sziklák elixírje”

A múmijó kizárólag gyógynövényekben és ásványi kincsekben gazdag területeken, magas, sziklás hegyekben alakul ki. amely egyrészt Oroszország ázsiai területeinek, világtól elzárt, magas hegyeiben (2000-5000 méteres magasságban) az Altáj, és Pamír-hegység, a Kaukázusban és Észak-Szibéria tájain található, mint a kőzetek repedéseiben raktározódott gyantás anyag.

Másrészt Mongólia sziklás hegységeiben, az oda is átnyúló Altáj vidékén, ahol az időjárási, földrajzi, geológiai sajátosságok és ezek kölcsönös viszonyai kedvezőek, ökológiai értelemben a legtisztább, legjobb minőségű múmijót lehet találni.

A mongol gyógyászati elmélet úgy tartja, hogy a múmijó több száz egészséggel kapcsolatos problémára nyújt segítséget.

A múmijó nagy hatékonyságáról tanúskodnak az ősi keleti leírások is. A jelenleg is föllelhető több mint 70 gyógyászati könyv és tanulmány gazdag ismeretanyagot tartalmaz az ókori orvosok által használt múmijó széles alkalmazási területéről. A kiadványok leírása szerint a „csodaszer” fokozza az emberi szervezet különböző szöveteiben lezajló regeneráló folyamatokat, ezen kívül gyulladásgátló, méregtelenítő, általános erősítő tulajdonságokkal rendelkezik.

Hogyan képes ily sok problémára
segítséget nyújtani?

Ennek a kiegyenlítődésnek az egyik legfontosabb állomása a test védelmi rendszerének normalizálása, mely egy adott antigén hatására kialakuló ellenállás. Mindez az esetleges fertőzés elleni védekezésben részt vevő sejtek, szövetek és szervek együttes munkájának eredményeként valósul meg. Az immunrendszer fő feladata, hogy megkülönböztesse a saját és nem saját, vagyis idegen anyagokat, s utóbbiakat megsemmisítse, vagy eltávolítsa a szervezetből. Amennyiben immunitásunk kiegyensúlyozott, akkor képes felvenni a harcot a szervezetet megtámadó ágensekkel szemben.

Az egyensúly megteremtésében segítséget nyújthat a múmijó is, különösen fontos ez a hideg, téli fertőzésekkel teli időszakban. Így a szervezet képes lesz sok egészségi problémával fölvenni a „harcot”. (x)

Árendás László
természetgyógyász,
életmód-tanácsadó terapeuta

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!