Keresés
Close this search box.

Apigenin és gyógygombák a mellrák elleni küzdelemben

//

A mellrák elkerülésében a lelki egyensúly is legalább olyan fontos szerepet játszik, mint az egészséges életmód és a rendszeres mammográfiai szűrővizsgálatok. A megelőzés és a kezelés fázisában is hatékony segítséget jelenthetnek a gyógygomba kivonatok.

Kimutatták, hogy ha egy nőt tragédia ér, és nincs érzelmi támogatója, megfelelő szociális kapcsolatai, akár kilencszeresére is megnőhet az emlődaganat valószínűsége. Ilyen esetekben érdemes természetes módon, kívülről megtámogatni az immunrendszert.

Az, hogy valaki milyen hosszan él rákbetegség után, elsősorban attól függ, hogy vannak-e áttétek. Az apigenin olyan flavonoid, amely kitűnően alkalmazható együtt a gyógygomba kivonatokkal, ugyanis erősítik egymás hatását. Az apigenin egyrészt aktiválja az áttét kialakulásának gátlására képes természetes ölősejteket (az immunsejtek egyik fajtáját). Másrészt csökkenti a tumorsejtek körüli vérér- vagy nyirokrendszer kialakulásáért felelős növekedési faktort. Ez a faktor segíti elő a daganatok áttétképződését. Az áttétek kialakulásának valószínűségét tehát, többféle módon is csökkenti az apigenin kivonat, amely az egész szervezetben kifejti hatását. Egészséges emberek esetében pedig, mérsékli a daganat kialakulásának valószínűségét.

Az alábbiakban egy, a mellrákkal sikeresen megküzdött nő történetét olvashatják:

Lukács Istvánné Ancsa története mintegy tíz évvel ezelőttre nyúlik vissza.

“Úgy kezdődött, hogy elkezdett fájni a mellem, mintha be lett volna gyulladva. Sokszor vizes gézzel borogattam.” – A fájdalmat Ancsa sokáig tűrte, nem akart vele orvoshoz fordulni, végül kitapintott egy kis duzzanatot a fájdalmas területen, és ekkor már nem tűrt halasztást a kivizsgálás.

Orvosa szűrővizsgálatra küldte, ahol sajnos bizonyosságot nyert, hogy daganatról van szó. A rosszindulatú elváltozást eltávolították, majd nyirokcsomó áttét miatt ismételt operáció következett. – „Ezután jött a kemoterápia, majd sugár, melyből nagyon sokat, harmincat kaptam. A hajam teljesen kihullott, de nem adtam fel a küzdelmet.”

Ancsának rendszeresen kontroll vizsgálatokra kellett járnia, és úgy gondolta, nagyobb hangsúlyt kell fektetnie egészsége megőrzésére. Sok mindent kipróbált, míg végül rátalált a gyógygomba kivonatokra. Szerinte eredményei nagyrészt ennek köszönhetően javultak.

Sőt! Az időközben a másik mellében kialakult daganatról, melyet szintén ki akartak operálni, a műtét előtt közvetlenül elvégzett vizsgálatok alapján megállapították, hogy már nem aktív!

A kivonatok jótékony hatását Ancsa nem csak emlődaganata kapcsán tapasztalta, hanem gyomor- és vastagbél megbetegedése enyhítésében is rendkívüli sikerrel alkalmazta őket.

“Négy éven keresztül minden évben polipot vettek le. Azt mondták, hogy ez veszélyes lehet, ezért kell rendszeresen eltávolítani. Tavasszal ismét mentem kontrollra és most 4 év után először nem találtak polipot. Ezer százalékig biztos vagyok abban, hogy javulásomhoz nagy mértékben hozzájárult a gyógygomba kivonat. Napról napra mindig jobban vagyok, és hál’ Istennek jól érzem magam!” (x)

Varga Gábor
hatóanyag-kutató

A szerző az első magyar, külföldön elismert neurotropikus agyterápia kifejlesztője. Szakmai cikkei megtalálhatóak az interneten.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!