Keresés
Close this search box.

Biológiai daganatterápia 2.

//

Onkológusként olyanokat kezelek, akiknél már megállapították a rákot. Sokan összeomlanak, amikor közlik velük a diagnózist, úgy érzik, a halálos ítéletet mondták ki felettük. A jó onkológus feladata, hogy az igazságot nem elhallgatva, nem keltve csalóka reményeket, a rendelkezésére álló eszközökkel és módszerekkel segítse páciensét a gyógyulás útján.

Biológiai daganatterápia 2.

Óriási lehetőségek vannak az onkológiában az elsődleges, de még a másodlagos megelőzés szempontjából is. Az elsődleges, hogy olyan legyen az életvitelünk, aminek eleve rákellenes vagy rákmegelőző hatása van. A másodlagos megelőzés végtelenül egyszerű: gyakorlatilag a szűrővizsgálatokról van szó. Nem minden daganat szűrhető, viszont amelyek azok, ott a szűrés olyan stádiumban fogja el a bajt, amikor kigyógyulási eséllyel kezelhető a beteg. A harmadlagos megelőzés picit sántít, itt azt kellene például mondanom, hogy akinek tüdőrákja van, az ne dohányozzon tovább, mert minden 100 tüdőrákosból legalább 90 erős bagós, ám az is tény, hogy 100 bagósból csak 15-20 lesz tüdőrákos, vélhetően az egyéni habitus, az alkati gyengeségek-erősségek, különbözőségek miatt.

Bár sok a dohányos, nem lehet egy kalap alá venni valamennyit. Érdekes például, hogy már az 1960-70-es évekbe végzett vizsgálatok is kimutatták: azon országokban, ahol több mint 10 gramm fehér cukrot adnak „aromásítás” végett egy kiló dohányhoz, ott gyakoribb a tüdőrák. Vannak ugyanakkor olyan kultúrák, ahol sok száz éves hagyományai vannak a dohányzásnak, pipázásnak – például az indiánoknál –, mégsem gyakori a tüdőrák. Az, hogy mi becsomagoljuk a dohányt papírba, s plusz égéstermékeket adunk a leslukkolt füsthöz, aromásítjuk cukorral, aminek karamellizációja során olyan égéstermékek keletkeznek, amelyek az előzőekkel együtt már nagy kárt okoznak.

Ez persze, csak az érem egyik oldala. A másik a befogadó: ott vannak az egyéni különbségek. A japán Michio Kushi, a modern makrobiotika atyja, több könyvet írt arról, hogyan kell étkeznünk, hogy megelőzzük a daganatos betegségeket, de arról is, hogyan étkezzünk, ha már betegek vagyunk, s gyógyulni szeretnénk.

Egy érdekes adat: míg a férfiaknál stagnál a tüdőrák éves előfordulása – de még mindig vezető pozíciója van –, a nőknél rohamosan növekszik. Ennek egyik oka a light-os cigaretták divatja, amelyeket a hölgyek mélyebben slukkolnak.

Nem lehet azonban a daganatos betegségeket csupán külső okokra visszavezetni! Rendkívül fontos belső tényező a gondolat és az érzés. Még, ha tudatosítjuk is, nem könnyű kivédeni. Mindenkori állapotunkat illetően, saját felelősségünk súlya egészen biztosan nehéz, ám felszabadító!

Ezzel kapcsolatban szeretném megosztani az Olvasóval egy régi kedves kollégám mondását:

“Tekintsétek a rákot egyszerűen betegségnek, még ha rendkívül súlyos betegségnek is, de betegségnek, ne átoknak, ne büntetésnek, ne szégyennek! Ne tulajdonítsatok >jelentést

Ezt a szemléletet tükrözi az ún. holisztikus medicina is, mely az embert testi, lelki és szellemi egységnek tekinti, aki harmóniában él pszichoszociális környezetével. Olyan módszerek összességét tartalmazza, melyek betegközpontúak és a beteg személy öngyógyító lehetőségeire építenek. Ezen orvosi irányzat a rákot nem egy szerv, hanem az egész szervezet, a test, a lélek és a szellem idült degeneratív megbetegedéseként fogja fel, az egészséges sejtek lassú, fokozatos deformálódásának eredményeképpen. A rákorvoslás hagyományos eljárásai a megbetegedést befolyásolják, míg a nem szokványos eljárások a gyógyulás folyamatát.

A holisztikus állapotfelmérés során az orvos-természetgyógyász tudatosan keresi azokat az apró jeleket, elváltozásokat, amelyek felhívhatják a figyelmét ezekre a súlyos betegségekre. Ilyenek például, ha a főbb tenyérvonalak valamelyikén sziget-formáció jelenik meg, ha sárgás elszíneződések láthatók az orr vagy a száj mentén, ha a test bármely területén a bőr zöldes elszíneződését találjuk, ha a körmök holdjai nem láthatók, vagy láthatóak ugyan, de ott a körmök kidudorodnak vagy behorpadnak, ha a nyelv sötétlila vagy vértelenül sápadt és rendszeresen bőséges sárga lepedék képződik rajta stb.

Még mielőtt a Tisztelt Olvasó felsikoltana, hogy „ezem is van, azt is észrevettem magamon”, kérem, gondolatait újra a békés nyugalom járja át, hisz ezek az általános tünetek csupán a test jelzései és ugye, az alternatív medicinában „egy jel nem jel”.

Az állapotfelmérést tovább segíti, pontosítja az íriszdiagnosztika (a szem szivárványhártyájának speciális vizsgálata) és a biorezonancia, ami azon az elven működik, hogy minden élőlénynek, az egyes szerveinek és a bennük lévő káros anyagoknak is specifikus bioenergetikai rezgésmintája van. Ezek a rezgések megfelelő pontokon mérhetők. Ha a mért értékek a normál tartománytól eltérőek, akkor az eltérés nagyságától függően betegségekre, káros anyagok jelenlétére, vagy gyulladási gócokra következtethetünk. A mi szempontjainkat tekintve, a biorezonanciás mérés gyakorlati haszna elsősorban a nehézfémterhelésnek (ólom, higany, kadmium) vagy a szervezet mikrobiális egyensúlyzavarainak felkutatására irányul.

Talán már hallottak a vírusok, baktériumok, s főleg a gombák és paraziták okozta fertőzések és a rosszindulatú daganatok közti közvetett kapcsolatról. A naturopátiás gyakorlat komoly ok-okozati összefüggéseket talált a geopatogén mezők és a daganatos betegségek között. De mik is azok a geopatogén mezők? Ezek olyan, az élő szervezetre káros hatást gyakorló, földkisugárzások, mint amelyek például a Hartmann zónák vagy a vízerek. Ha az ember huzamos ideig ilyen és/vagy ehhez hasonló sugárzások fölött tartózkodik (alszik, dolgozik), akkor finomabb energiatesti szintjei sérülnek és az a testrész, ahol a negatív sugárzás áthalad, energiahiányban szenved, ezáltal vérellátásán is csorba esik, ami a szerv funkcióvesztését, krónikus sorvadását okozhatja. A tapaszatalat azt mutatja, hogy ilyen mezőben 4-6 év eltelte már elegendő ahhoz, hogy ezek az alulműködő szervterületek melegágyai lehetnek a daganatos sejtburjánzásnak.

A harmadik évezred fenomenális tudományos felfedezései közé tartozik az ún. elektrointersticiális szomatográfia (EIS). Az EIS egy újszerű elektronikus mérési elvre épül – a chronoamperometria számítógépes adaptációja –, amelyet Dr. Maarek a Párizsi Orvosi Egyetem neurológus professzora saját – több mint 20 éves – kutatási eredményeit összegezve fejlesztett ki. Az eljárás nem-invazív, elektródái nem hatolnak a testbe és a vizsgálat mindössze 3 percet vesz igénybe. Ezalatt a számítógép több, mint 6 millió mérést végez (pl. pH-szint a sejteken belül és kívül, oxigénmennyiség, ásványianyag- és hormonkoncentráció stb.). Ezek kiértékelése után az eredményt szövegesen, illetve grafikusan három dimenzióban megjelenítve igen pontos képet ad a páciens belső szerveinek funkcionális állapotáról. A gép elsősorban szöveti szinten, a sejtek közötti folyadékállományt méri, mely az új biológiai tudományos felfogás szerint, szinte a legtöbb diagnosztikai értékű információt nyújta.

Mit is mérünk? Többek között, a daganatos milliőt, az oxigénhiányos, savas, szabadgyökökkel teli közeget. A klinikai teszteket jeles európai és tengerentúli orvosi egyetemeken végezték. Ezen eredmények alapján történt 2005-ben orvosi műszerként a hivatalos regisztráció az Európai Unióban. Kb. 1500 mérés után bátran kijelenthetem, hogy a készülék remekül használható a klinikai onkológus napi szakmai gyakorlatában elsődleges állapotfelmérésre, az onkológiai kezelések és a speciális, személyre szabott méregtelenítések, lúgosítóprogramok utókövetésére.

Dr. Csóka Tibor
klinikai onkológus szakorvos

Díjmentes telefonos konzultációs lehetőség
minden csütörtökön
15.00 – 17.00 óráig a 00-421-911-571-415 telefonszámon
Turul Egészségközpont (Dunaszerdahely, Szlovákia)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!