Keresés
Close this search box.

A női életciklusok 1.

//

A női életciklusok áttekintése folyamán életfeladatot, sorsszerűséget, egészségügyi és testi változások sorát elemezhetjük. Minden életciklusunk megélése tudatosságot kíván, melynek felismerése rendkívül fontos.

A női életciklusok 1.

Hiszek a szelíd gyógymódokban és a gyógynövények erejében. Hiszem, hogy a gyógynövény- és gyógyszerbevitel egyensúlyát is meg lehet teremteni kellő odafigyeléssel, ismerettel, akarattal.

Egy nő életében a legfontosabb döntés az anyaság vállalása. Hosszú távú, megalapozott és tudatos döntés, mely feltételezi az egészséget, mint alapértéket. Ennek érdekében az erre való felkészülést méregtelenítéssel érdemes kezdeni. A gyógynövények világa számos megoldást kínál erre. A népi gyógymódok szerint ehhez nélkülözhetetlen a máriatövis magolaja, a gyermekláncfű, melynek méregtelenítő és erősítő hatása egyaránt ismert. A méh szempontjából külön hangsúlyt érdemel a sáfrányos szeklice, mely a nemi szervek tisztulási és regenerálódási folyamatait támogatja. Erősíti a fogékonyságot, intenzívebbé teszi a szexuális élményt. A magas klorofill tartalmú készítmények, gyógynövények (pl. csalánmag olaj, mezei zsurló) tisztítják és fiatalítják a méhnyálkahártyát.

Ahhoz, hogy ez az időszak valóban életünk legszebb időszaka legyen és ne félelmekkel, szorongásokkal teli, használjuk a gyógynövények erejét. Számíthatunk a citromfűre, a kamillára, a levendulára és a sárgabarackmag olajára is. Ismerjük meg őket, hogy hatni tudjanak ránk! E témát a következő lapszámban folytatjuk.

Surmanné Taschner Éva
életmód-tanácsadó, természetgyógyász

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!