Keresés
Close this search box.

Gyógynövények fogyni vágyóknak

//

A gyógynövények többféle módon segíthetnek a fogyókúrában: meggyorsíthatják az anyagcserét, elősegíthetik a vizelethajtást, mérsékelhetik a puffadást, csökkenthetik az étvágyat. Fontos a megterhelő időszakban az immunrendszer támogatása is.

Gyógynövények fogyni vágyóknak

A több gyógynövényből álló teakeverékek egyszerre nyújthatnak megoldást több területen.

A szennalevél, anyalevél, kutyabengekéreg, rebarbaragyökér, lenmag hashajtó, így megkönnyíti a széklet eltávozását. Enyhe vizelethajtó a kukoricabajusz, bodzavirág, hibiszkuszvirág, aranyvesszőfű és a borsmenta levél. Szélhajtó hatású, ezáltal csökkenti a puffadást a kaporfű, bazsalikomfű, római kamilla, édeskömény, bormenta- és fodormenta levél. A zöldtealevél, katángkóró herba, mate tea tompítja az éhségérzetet. A fogyókúra alatt a szervezetnek szüksége lehet a természetes ellenálló képesség erősítésére. Ehhez járul hozzá a csipkehús, a máriatövistermés, a sédkenderfű és a bíbor kasvirág.

Ne felejtsük el a bőséges folyadékbevitelt: igyunk tiszta ivóvizet, ásványvizet, emellett naponta egy-két alkalommal gyógynövény forrázatot, gyógyteát.

A tea fogyasztása akkor a legelőnyösebb, ha főétkezések közötti időszakban (pl. délelőtt és délután) történik, lehetőleg édesítés nélkül vagy természetes édesítőszerrel ízesítve.

A teát langyosan, sütemény vagy keksz nélkül, lassan igyuk! A legtöbb teakeveréket kúraszerűen lehet fogyasztani 2-3 hétig.

Legyen türelmes és kitartó, mert az eredmények nem feltétlenül jelentkeznek olyan hamar, mint szeretnénk, de megfelelő, természetes segítséggel, gyógynövényekkel a cél könnyebben elérhető lesz.

Prof. Dr. Szabó László Gy.
ny. egyetemi tanszékvezető tanár

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!