Keresés
Close this search box.

Gyógynövényekkel a cukorbetegekért

//

Ahogy növekszik az emberek érdeklődése a természetes szerek iránt, egyre gyakrabban felvetődik a kérdés, lehet-e a gyógynövényeknek szerepe az olyan komoly, orvosi felügyeletet igénylő betegségek kezelésében, mint amilyen a cukorbetegség is.

Gyógynövényekkel
a cukorbetegekért

Magyarországon kb. a népesség 7%-a cukorbeteg. Ennél is nagyobb azok aránya, akik a betegség küszöbén állnak és cukorértékeik magasabbak a normálisnál. Hazánkban tehát hozzávetőlegesen másfél millió embert érint vagy fenyeget a cukorbetegség.

Akik hisznek a természetes gyógymódokban, keresik a komplementer megoldásokat. Nekik ajánljuk a Diabess gyógyteát, amely enyhíti a cukorbetegség tüneteit és csökkenti a szövődmények kockázatát. A tea az ismert és elismert bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi receptje.

A Diabess-Györgytea teakeverék, mely évek óta forgalomban van az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyével, csakis olyan gyógynövényekből áll, melyeket évszázadok óta használunk cukorbetegségre. A készítményben kizárólag szárított gyógynövények vannak, tartósítószer és adalékanyagok nélkül. Káros mellékhatásai nincsenek.

Elsősorban 2-es típusú cukorbetegeknek ajánljuk – a gyógyszerek mellé is –, továbbá azoknak, akiket épp diétára fogott az orvos, és még alig magasabb a cukorszintjük a megengedettnél. A tea lassítja a szénhidrát felszívódását, ezáltal csökkenti a cukorszintet és mérsékli az ingadozásokat. Azért egyedülálló a keverék, mert több oldalról támogatja a cukorbeteg szervezet működését. A teában található gyógynövények segítik az emésztést, javítják a közérzetet, csökkentik a koleszterinszintet. Rengeteg orvos ajánlja betegeinek, látva a hatékonyságát.

Dr. Takács Ágnes komáromi háziorvos így beszél a teáról: „Cukorbetegséget megelőző állapotokban (IGT, IFG) évek óta ajánlom a Diabesst, melynek összetett hatása a speciális gyógynövénykeveréknek köszönhető. Gyakran látok használata során testsúlycsökkenést, javuló emésztést, egészségtudatosabb életvitelt. Vannak betegeim, akik gyógyszeres kezelés mellett is isszák a teát, késleltetve a gyógyszeremelés szükségességét, illetve a szövődmények megjelenését.”

A tea fogyasztása mellett természetesen a diétát és az orvos tanácsait is be kell tartani, emellett a rendszeres mozgás is szükséges. A tea fogyasztóinak sok éves tapasztalata azt mutatja, hogy a gyógynövények aktivizálják a szervezet öngyógyító képességét, s így segítik a betegségek leküzdését. Segítségükkel cukorbetegen is élhetünk aktív, örömteli életet.

Ha ez mégsem hozza meg a kívánt eredményt, az orvos inzulin bevitelt ajánl, mely szigorú és rendszeres cukormérést igényel. Tablettát a magzatra gyakorolt nem kívánt mellékhatások miatt ilyenkor nem adnak.

A gyógynövényekkel kapcsolatban óvatosságra intjük az anyukákat, hiszen a magzatnak nincs különálló vérkeringése, a baba az édesanya vérkeringésébe kapcsolódva jut táplálékhoz, oxigénhez. Ezen okból nem javasoljuk a terhesség és szoptatás alatt a Diabess-Györgyteát, helyette azonban nyugodtan iható a vércukor szintet csökkentő szederlevél tea napi egy csészével étkezés előtt.

Bővebb információt a www.diabess.hu oldalon olvashatnak.

Lopes-Szabó Zsuzsa
fitoterapeuta

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!