Keresés
Close this search box.

Egészséges, boldog és kiegyensúlyozott 9 hónap

//

A várandósság időszaka minden tekintetben egy Más állapot. Akár készültünk rá, akár nem, fenekestől felfordul az életünk. Erről az időszakról minden nő ábrándozik, ám az, hogy hogyan telik, nagyban függ a testi és lelki felkészültségünktől. A nő minden egészségével kapcsolatos döntésében benne van a következő generáció egészsége is. Ez az élet iránti felelősségünk!

A női életciklusok 2.

Amennyiben sikeresen méregtelenítettünk a várandóság előtt, ennek az állapotnak a megtartása a legfőbb cél. Így minden optimálisan fel tud szívódni, ami a baba egészséges fejlődéséhez kell. Ebben nagy segítség minden friss zöldség és gyümölcs, melyek fedezik a napi vitaminigényünket, a zsírban oldódó vitaminok pótlására fogyasszunk sok sárgarépát és búzacsíra olajat.

Ennek az időszaknak vannak testi és lelki nehézségei, például gyomorégés, szorulás, fáradékonyság, puffadás, érzelmi labilitás. A 100%-os hidegen sajtolt magolajok közül a len, ligetszépe és a kender nagy segítség az emésztő rendszeri tünetek enyhítésében. A sárgabarackmag olaja nyugtatja a gyomrot, csökkenti a savtermelődést és a szorongást, lazítja a székletet.

A fertőzések elleni védelemben kismamáknak immunerősítőként bevált az echinacea (bíborkasvirág), kombinálva fekete retekkel és homoktövissel.

Ezeket a gyógynövényeket megelőzés céljából folyamatosan is használhatjuk a 9 hónap alatt. Következő feladat a visszeres keringés támogatása, például az aranyér gyulladás elkerülése tőzegáfonya és körömvirág teája, illetve körömvirág-olaj segítségével, utóbbit kívülről is használhatjuk gyulladt felültetek kezelésére. A meleg nyári időszakban gyakori kéz- és lábdagadás ellen időnként mezei zsurlót is használhatunk.

A várandóság utolsó heteiben, a szülésre és a szoptatásra készülve is számíthatunk a gyógynövények támogatására. A szülés utáni időszak próbára teszi testünk és lelkünk alkalmazkodó képességét – e témát járjuk körbe a következő lapszámban.

Surmanné Taschner Éva
életmód tanácsadó, természetgyógyász

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!