Keresés
Close this search box.

Szív- és érrendszerünk egészsége

//

Testünk egészsége szempontjából meghatározó jelentőségű a jól működő vérkeringés, melynek bármilyen zavara komoly következményekkel járhat. Mivel Európában a szív- és érrendszeri megbetegedés a leggyakoribb halálok, folyamatos kutatások keresik kialakulásának okait és rizikófaktorait. Épp ebben tud segítséget nyújtani a tibeti medicina ősi tudománya.

Tibeti medicina és a modern kutatás

Szív- és érrendszerünk egészsége

Mi is az érelmeszesedés?

Az érelmeszesedésben szenvedő betegeknél a vérerek megkeményedését az erek rugalmasságának elveszítése és annak beszűkülése okozza. Ma már tudjuk, hogy a vérerek elváltozása az érfal átalakulása miatt következik be. Ezek a folyamatok már fiatal korban elkezdődnek és a kor előrehaladtával egyre erősödnek. Ezért is fontos a megelőzés!

Ha a szabályozómechanizmus felmondja a szolgálatot, elindulhat egy végzetes láncreakció. Ennek eredménye keringési zavar lesz, a létfontosságú szervek nem jutnak elég oxigénhez, energiához. Attól függően, hogy mely szerv érintett, az érelmeszesedés szívinfarktusban, mellkasi fájdalomban (angina pectoris), szélütésben vagy a lábak érelzáródásában – trombózisban – nyilvánulhat meg. Ezek a megbetegedések alapul szolgálnak az ütőerek falának krónikus gyulladásához, mely kiinduló pontja lehet számos egyéb komoly problémának is.

Ha testünk elveszíti szabályozó képességét, érelmeszesedés alakul ki. Az érfalak belső sejtrétegei az áramló vérből táplálkoznak. Az ott keletkező apró sérülések vagy a sejtek funkciózavarai miatt a vérből szövetkárosító anyagok (pl. szabad gyökök) kerülnek az erekbe és salakanyagok (pl. koleszterin) rakódhatnak le az ér falára. Ez krónikus gyulladáshoz és az érfal struktúraváltozásához vezet, melynek során párnaalakú kiemelkedések keletkeznek az erek bejáratánál. Az érszűkület akadályozza a vér áramlását, véralvadék rakódhat le az érfalra, melynek következménye érelzáródás, azaz infarktus lehet.

A megbetegedések melegágya

Ma már több egyértelmű rizikófaktor ismert. A dohányzás mellett, a magas vérnyomás és a helytelen táplálkozásból adódó vérzsír érték (magas koleszterinszint), túlsúly, cukorbetegség, hiányzó testmozgás mind olyan tényező, amely kedvez az érelmeszesedés kialakulásának.

Jobb a megelőzés, mint utólag a gyógyítás!

A legtöbb rizikófaktor befolyásolható életmódváltással (egészséges táplálkozás, mozgás) vagy gyógyszerekkel (vérnyomáscsökkentés, értágítás, véralvadásgátlók). Ha ezek nem hoznak eredményt, marad a drasztikus sebészeti beavatkozás úgy, mint a bypass-műtétek, a beszűkült artériák „mechanikus” bővítése. Ne várjuk ezt meg!

A természetes út

Fontos, hogy megakadályozzuk a vérerekben fellépő krónikus gyulladásokat, mivel maradandó károkat okozhatnak a testünkben, hiszen a folyamat során a szövetek agresszív támadásnak vannak kitéve.

Mi lehet a megoldás?

A növényvilág polifenoljai segíthetnek! A tibeti orvosok évezredek óta ismerik és használják ezt az egyedülálló tudást. Évszázadok óta hatásos növényi formulákat alkalmaznak az egészség megőrzésére és helyreállítására.

Ezt a tudást alkalmazza a svájci PADMA AG., melyet támogatása jeléül, a Dalai Lama is meglátogatott.

A 45 éve, 1969 óta gyártott PADMA BASIC formula ősi tibeti recept alapján készül. Különböző, egymás hatását erősítő gyógynövények hatékony keveréke, ami a tibeti gyógyítás előírásain alapul. 19 szárított és őrölt gyógynövényből készül, összetevői gazdag természetes antioxidáns tartalmuk miatt segítik az egészséges vérkeringést és az immunrendszer általános erősödését. A Padma 28 formula Svájcban és Angliában gyógyszerként törzskönyvezett, hatását számos klinikai vizsgálat bizonyítja. A Svájcban készülő formulát a világ számos országban forgalmazzák.

A természetes gyógynövények sokszínűsége és az ősi tudás alkalmazása megoldást jelenthet testünk szabályozó mechanizmusának helyreállítására, így gyógyulásunk kulcsa lehet.

Dr. Herbert Schwabl Ph.D
a Swiss Ass. of Producers of Compl. Medicines vezetője
Swiss Association of Producers of Complementary Medicines

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!