Keresés
Close this search box.

96 000 kilométer diabétesz

//

Véredényeink hosszúsága a testünkben 96 000 kilométert tesz ki. Ez a távolság körülbelül két és félszerese a Föld kerületének az Egyenlítőnél. Ekkora hosszúságú útról kell gondoskodnunk nap, mint nap, hogy vérünk könnyen szállíthassa az oxigént egyes szerveinknek. Ez akkor is nagy feladat, ha egészségesek vagyunk. És ha nem?

96 000 kilométer diabétesz

A cukorbetegség számos szövődménye közül a legveszélyesebb az érelmeszesedés, amely érszűkülethez vezet. Ennek következménye a fájdalom a végtagokban, a rossz vérkeringés miatt az elégtelen vérellátás, ami lábcsonkolással, szívinfarktussal, agyvérzéssel végződhet.

Hogyan kerülhetjük el ezeket a súlyos betegségeket? Odafigyeléssel, önfegyelemmel, akarattal. A cukorbetegség orvosi-gyógyszerészi kezelésébe kiválóan besegítenek a gyógynövények is.

A kezelés fő célkitűzései a vércukorszint csökkentése, illetve a szövődmények, mint például az érelmeszesedés megelőzése. A Világegészségügyi Szervezet (WHO) egyik kiugróan fontos kutatási területként emeli ki a diabétesz kezelésére szolgáló növényi szerek vizsgálatát.

Hiszen az inzulin felfedezése előtt gyógynövényekkel kezelték a több ezer éve ismert cukorbetegséget.

Mik ezek a gyógynövények?

A vértisztító csalánlevél, a vércukorszintet csökkentő gyermekláncfűgyökér, a fekete áfonya levele és a katángkóró gyökere, melyeknek fontos szerepük van az erek tisztításában és a méregtelenítésben.

Ezekből a növényekből készül a Gyuri bácsi-féle Diabess-Györgytea teakeverék. Szabó Gyuri bácsi a Bükkben élő 86 éves füvesember, aki értő kezekkel nyúl a természet patikájához. A cukorbetegség az egyik „specialitása”.

12 éve ismeri a magyar cukorbeteg társadalom a Diabess-Györgyteát, amelyet diabéteszes betegek fogyasztanak, s melyet az Országos Gyógyszerészeti Intézet is nyilvántartásba vett 2006-ban. Gyuri bácsi javasasszony nagymamájától örökölte a receptet, melyet aztán továbbfejlesztett.

Akik isszák, hálásak Gyuri bácsinak: „Tíz éve derült ki, hogy cukorbeteg vagyok. Egy éve iszom a Diabess-Györgyteát, és mára már tartósan 6 egység alatt tartom a vércukorszintemet. Az orvosom is észrevette a csökkenést, és azt mondta, hogy látja, nagyon jót tesz nekem ez a kiegészítő gyógymód. Természetesen folyamatosan szedem a gyógyszert, sokat mozgok, és diétázom is mellette. Most újra egészségesnek, sportosnak, fiatalosnak érzem magam!”

Íme, a recept: táplálkozzanak egészségesen, tartsák be az orvos utasításait és igyák a Diabess-Györgyteát, hogy sikeresen kivédhessék a szövődményeket.

Bővebb információ:
www.diabess.hu vagy
06-46/390-278

Lopes-Szabó Zsuzsa
fitoterapeuta
Gyuri bácsi lánya

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!