Keresés
Close this search box.

A boldog párok 10 szokása

//

Mitől lesz boldog egy párkapcsolat? Ha éppen azon munkálkodsz, hogy javíts a házasságodon/párkapcsolatodon, hasznos lehet megismerned a boldog párok alábbi 10 szokását.

A boldog párok 10 szokása

1. Egyszerre mennek lefeküdni – Emlékszel még, amikor a kapcsolatotok elején alig vártátok, hogy ágyba kerüljetek és szeretkezzetek? Jó a nap végén összebújni, és úgy elaludni, hogy magad mellett érezheted a másikat.

2. Ápolják a közös érdeklődési területeket – Amikor a szenvedély már lecsillapodik, a párok azon kapják magukat, hogy nincs közös érdeklődési területük, ám, ilyeneket utólag is ki lehet alakítani.

3. Kézen fogva vagy egymás mellett sétálnak – Nem kullog egyik sem a másik mögött lemaradva, vagy húzza maga után a párját.

4. A bizalom és a megbocsátás a kapcsolat alapja – Nézeteltérés vagy vita esetén, inkább ezeket gyakorolják, nem pedig a bizalmatlanságot és sértődést.

5. A pozitív dolgokra összpontosítanak, arra, amit a párjuk jól csinál – Találunk példát arra, amit a másik rosszul csinál, de arra is, amit jól – minden azon múlik, hogy mire koncentrálunk.

6. Munkából hazatérve megölelik egymást – A bőrünknek van „jó érintés” (szeretet), „rossz érintés” (durva bánásmód) és „nulla érintés” (elhanyagoltság) emléke is. Egy öleléssel bőrüket a „jó érintésben” fürösztjük.

7. Minden reggel örülnek egymásnak – Ez nagyszerű módja a türelem és a tolerancia építésének a külvilágban elszenvedett kudarcok és bosszúságok ellen.

8. Minden este (hangulatuktól függetlenül) „jó éjszakát” kívánnak egymásnak – Ez jelzi párodnak, hogy még ha épp mérges vagy is rá, változatlanul szereted.

9. Napközben nem árt egy „előrejelzés” – Hívd fel a párodat napközben, hogy tudd, milyen napja van. Ha szörnyű napja volt, nem várhatod, hogy lelkesedjen a veled történt jó dolgok miatt.

10. Büszkén jelennek meg a párjukkal – Szeretnek együtt mutatkozni, társaságban is gyengéd érintések mutatják összetartozásukat.

A boldog pároknak eltérő szokásaik vannak a boldogtalan párokétól. A szokás egy olyan automatikus viselkedésminta, amit kis erőfeszítésbe kerül fenntartani. 21 napig tartó mindennapos ismétléssel egy új viselkedésforma szokássá alakulhat.

Válassz ki a fenti listából egy Neked tetszőt, ismételd 21 napig, és szokásoddá alakul, ami növelheti párkapcsolatod boldogságszintjét.

A teljes cikk a tenyek-tevhitek.hu oldalon olvasható.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!