Keresés
Close this search box.

Elfeledett orvosság, az aranykivonat

//

Az arany és az aranykészítmények, mint „csodaszerek”, nem voltak ismeretlenek a történelem során. Az ősi kultúrák gyógyítói már ismerték varázslatos hatását, a legkülönbözőbb betegségeknél használták, mind belsőleg, mind külsőleg gyógyításra.

A kínaiak leghíresebb alkimistája, Ko Hung (281–361) hirdette elsőként az oldott aranyat tartalmazó életelixír fiatalító, életet meghosszabbító hatását, melynek legendája később eljutott az arab alkimistákhoz, s közvetítésükkel továbbterjedt Európába is.

Az 1900-as évek elején gyakran ültettek a bőr alá arany lemezkéket a gyulladt könyök- vagy térdízületekhez. Hatására a fájdalom enyhült, illetve teljesen megszűnt. Az ízületi gyulladás kezelésére 1927 óta folyamatosan használnak aranyat. Hagyományosan használják továbbá bőrfekély, égési sérülések, ekcéma, pszoriázis kezelésére is.

A legjobban felszívódó formula a 24 karátos nanoszemcsés arany. Akadálytalanul áthatol a bőrrétegeken, katalizátorként felerősíti a vele kombináltan bevitt gyógynövényhatóanyagok működését. Intenzíven serkenti az élettani folyamatokat, gyorsítja a hasznos anyagok beépülését, a sejtek újraképződését és regenerálódását.

Dr. Guy E. Abraham és Peter B. Himmel 1997-ben írt tanulmányukban megállapították, hogy arannyal hatékonyan kezelhető az ízületi gyulladás, valamint hogy a fémes állapotú aranyrészecskéket tartalmazó aranykivonatnak nincsenek káros mellékhatásai.

Napjainkban a modern tudósok és az orvosok kutatásaikkal kezdik felfedni mindazt, amit úgy tűnik, őseink mindig is tudtak. Lassan, de biztosan újra felfedezzük az arany csodálatos gyógyító tulajdonságait. A jó minőségű aranykivonatnak soha semmilyen mellékhatását nem tapasztalták. Más gyógyszerekkel nem lép kölcsönhatásba, hatásukat nem befolyásolja.

Rácz Éva
természetgyógyász

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!