Keresés
Close this search box.

Hangolódjunk az őszre!

//

A nyár a test, lélek és szellem feltöltődése. Az évszak kínálta bőség vitaminokból, napfényből, friss levegőből és élményekből igazi pihés, egyben felkészülés az őszi, téli hónapok kihívásaira.

Hangolódjunk az őszre!

A hidegen sajtolt olajok remek lehetőséget adnak a fogyókúrára és a méregtelenítésre mindenki számára. Igen könnyen beilleszthetőek a nyári-őszi étrendbe: A dióbélből sajtolt olaj íze feldobja a salátákat és húsokat, magas többszörösen telítetlen zsírsav tartalma mellett számos pozitív hatása van. Javíthatja a memóriát, erősítheti a koncentrációt és segítheti a szorongás és a stressz leküzdését.

A népi gyógyászat ezt ajánlja elsőként egyes gombás betegségek külső- és belső kezelésére, de használják még székrekedésre és általános emésztőrendszeri méregtelenítésre, valamint az erek karbantartására is. Magas E-vitamin tartalma miatt táplálja és védi a bőrt, így kiválóan alkalmas a napsütés okozta bőrirritáció megelőzésére. Hatékonyan támogatja az immunrendszert és a hormonháztartást.

Leggyakrabban máj- és vastagbéltisztításra használják. Fogyasztását salátákhoz, húsok pácolásához és önmagában is ajánljuk.

Az allergiás időszakban segítségünkre lehet a feketeköménymag és olaja, melyet az egyiptomiak a „fáraók aranyának” nevezték. Több mint száz értékes hatóanyaga segíti a sejtek, az erek és az immunrendszer megfelelő működését. Természetes gyulladáscsökkentő, enyhíti az allergiás eredetű légúti és asztmatikus problémákat. Jótékony ízületi gyulladásokban és egyes bőrbetegségek (pl. ekcéma) kiegészítő kezeléseként is hatékony.

Kívánom mindenkinek, hogy problémájának megfelelően vagy csak az életmódváltoztatás igényéből adódóan, fedezze fel a hidegen sajtolt olajok világát és élvezze azok áldásos hatását!

Surmanné Taschner Éva
életmódtanácsadó és természetgyógyász

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!