Keresés
Close this search box.

Stresszoldás gyógynövényteákkal

//

Hétköznapi megállapítás, hogy a mai ember „stresszes”. Sokféle megoldásra váró feladatot kell megoldania, rengeteg információt kell értékelnie, a bizonytalansági tényezők özöne zúdul rá.

Stresszoldás gyógynövényteákkal

A rohanás és az állandó bizonyítási kényszer összetett stresszt jelent a hétköznapokban szervezetünk számára. A folyamatos stressz idegességet, majd kimerültséget vagy szorongást vált ki. Ezzel egy sor neurovegetatív panasz, sőt betegség okozójává válik. Nagy veszélyt jelent az élvezeti szerekkel való pótcselekvés (dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, kábítószerek használata), mivel megszokáshoz, függőséghez vezethet.

A stressz kivédésének – „oldásának” – egyik veszélytelen módja a gyógynövényteák fogyasztása. Az általunk összeállított szederlevél, bodzavirág, orbáncfű, orvosi hársvirág, citromfűlevél, levendulavirág, galagonya virágos ágvég, csipkehús, ginszenggyökér, rooibos tea tartalmú keverék mellékhatásmentes komponensekből áll.

A hangulat javítását a citromfű és a levendulavirág mellett az orbáncfű segíti elő, a galagonya virágos ágvég szíverősítő hatását az orvosi hársvirág, a bodzavirág és a szederlevél egészíti ki, míg a ginszenggyökér erőnléti állapotot, adaptációt fokozó tulajdonságát a rooibos tea fokozza.

A tea fogyasztásához hozzátartozik a teázás „szertartása” is. Csak úgy érdemes stresszoldó teát fogyasztani, ha nem sietünk, hanem nyugodt helyen és körülmények között próbálunk relaxálni, kedvenc teázó csészénkből lassan kortyolva a kellemes ízű forrázatot.

Prof. Szabó László Gy.
ny. egyetemi tanszékvezető tanár

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!